Deze Thaise maiskoekjes zijn lekker en binnen 15 minuten klaar. Dip deze koekjes in chilisaus of serveer ze samen met een simpele salade als lunchgerecht.
Dit heb je nodig
1 maiskolf (of een blikje mais van 250 gram)
2 flinke tenen knoflook
een halve rode peper
koriander naar eigen smaak
1 fijngesneden ui
1 eetl. sesamolie
2 eieren
100 gram bloem
zout en peper
2 eetl. zonnebloemolie
chilisaus
Snijd de mais van de kolf en doe de helft hiervan in een kom samen met de knoflook, de steeltjes van de koriander, sesamolie, eieren en bloem. Pureer het mengsel in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg vervolgens de rest van de mais, fijngesneden peper, ui en koriander toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een pan en voeg per eetlepel het beslag toe en bak de koekjes in 3-5 minuten op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Leg de gebakken maiskoekjes op wat keukenpapier om uit te lekken. Serveer samen met chilisaus.