Geluk

9 dingen om te doen als je niet zo lekker in je vel zit

9 dingen om te doen als je niet zo lekker in je vel zit

1. Hoe lusteloos, onzeker of verdrietig je nu ook voelt: doe je best om nog aardiger tegen mensen te zijn. Vaak voelen we ons meer in contact staan met anderen, en hierdoor met onszelf, als we anderen helpen.

2. Ga een stuk lopen zonder een doel te hebben. Wandelen naar de supermarkt of groenteman telt niet. Ga de natuur in (of een park) en loop zonder motief of doel.

3. Laat je telefoon thuis tijdens deze wandeling. Wil je hem bij je houden omdat je je dan veiliger voelt, zet hem dan op stil en laat hem in je zak.

4. Trakteer jezelf elke avond weer op een goede maaltijd. Dat betekent echt niet dat je je spaarrekening moet aanbreken. Zoek gezonde recepten die je in grote hoeveelheden kunt maken. Vries ze per portie in en zo heb je elke avond wat gezonds en warms in je buik. Daarnaast kan het verstandig zijn om extra magnesium te slikken, bijvoorbeeld Vitakruid magnesium.

-> 12 keer voeding wat rijk is aan magnesium

5. Zorg voor voldoende slaap. Verspil geen tijd met eindeloos scrollen op je telefoon.

6. Wees niet bang om om hulp te vragen. Vertel aan iemand die je vertrouwt hoe je je voelt, ook bij je huisarts kan het fijn zijn om je hart te luchten. Soms zal het betekenen dat je in ziet dat je professionele hulp nodig hebt en soms zal het betekenen dat je je vooral enorm opgelucht voelt door je tranen de vrije loop te laten en uit te spreken wat je dwars zit. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

7. Drink genoeg water en neem eventueel vitaminesupplementen. Vitamine B 12 kan veel voor je doen op het moment dat je deze niet voldoende uit je voeding haalt. Vitakruid B12 is van goede kwaliteit en zeker een aanrader. Stop daarnaast meer goede voeding dan slechte in je lichaam. Drink je alchohol? Doe dit dan gematigd. Rek je zelf uit en kom van die bank af. Behandel je lichaam met alle liefde zorg die het verdient. Het is moeilijk om je mentaal goed te voelen als je je fysiek niet goed voelt. 

-> 11 keer alledaagse voeding wat gezonder voor je is dan jij je waarschijnlijk realiseert

8. Beweeg je lichaam. Joggen, wandelen, yoga, fitness, groepslessen, fietsen, altijd de trap nemen. Wat het ook is, zorg ervoor dat je het lijf wat je hebt gekregen laat bewegen. 

9. Neem een pauze en kijk naar dingen die je een blij gevoel geven. Of het nou een mooi uitzicht uit je raam is, een grappig account op social media of een foto van je familie: vind iets waar je positieve energie van krijgt. Sommigen dingen zorgen ervoor dat het leven minder zwaar voelt, als is het maar voor even.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?