Relaties

De 9 eigenschappen van echte liefde

9 eigenschappen van liefde

Denk je aan liefde dan denk je vaak aan rode rozen, wandelingen over het strand of romantische etentjes. Hoewel romantiek een belangrijk onderdeel van relaties is, zijn het juist de dagelijkse dingen die je doet die ervoor zorgen dat de liefde blijft. Liefde is een werkwoord waar elke dag aan ‘gewerkt’ moet worden. Als je wilt dat de liefde blijft dan moet je haar voeden.

1 Liefde is vriendelijk en aardig
Liefde realiseert zich dat de woorden die jij kiest je gevoelens overbrengen. Liefde bekritiseert niet, veroordeelt niet en kleineert niet. In plaats daarvan kun je woorden kiezen die je partner juist laten groeien, die duidelijk maken dat dat jij je partner koestert en waardeert. Kies woorden die je behoeftes duidelijk maken en communiceer wat je wilt en voelt, kies geen woorden die je partner kleineren of aanvallen.

2 Liefde vergeet snel
Je ego houdt graag vast aan alle onrechtvaardigheden, maar liefde die voortduurt heeft het nodig dat sommige dingen achter jullie kunnen worden gelaten. Het is belangrijk om je te realiseren dat het inhouden van woede en wrok jullie relatie kan ruïneren. Weet dat jullie beiden niet perfect zijn.

3 Liefde accepteert
Je zult altijd dingen over je partner ontdekken die je minder leuk vindt. Maar je hebt een keuze: je kunt je partner veroordelen of je kunt je partner accepteren voor wie hij is. Als je wilt dat de liefde blijft voortduren dan is het belangrijk om te accepteren wie je partner is en te accepteren dat ook hij fouten kan maken.

4 Liefde is genereus
Liefde geeft zonder er wat terug voor te verlangen. Liefde geeft zonder verwachtingen. Liefde houdt niet bij hoeveel er nu al is gegeven en hoeveel je terug hebt gekregen, het houdt geen score bij. Wanneer jullie beide genereus zijn in de liefde kan het jullie heel veel geluk brengen.

5 Liefde communiceert
Je kunt lef nodig hebben om te communiceren wat je wilt en wie je bent. Een liefdevolle relatie staat je toe om jezelf te zijn en om je gevoelens te uiten. Liefde staat je toe om lastige gesprekken te voeren, om samen ergens uit te komen zonder dat het de relatie verpest. Liefde is zeggen hoe jij je voelt en wat jij wilt en tegelijkertijd openstaan voor de dingen die je partner voelt en wilt.

6 Liefde voelt sterk
Het is liefde wanneer jij je gevoelens kunt delen met je partner. Het is liefde wanneer je de gevoelens en frustraties van je partner kunt accepteren. Liefde is sympathie, begrip en compassie voor jezelf en de ander.

7 Liefde luistert oprecht
Liefde luistert om te begrijpen. Liefde doet niet net alsof het luistert, het luistert niet om te veroordelen. Liefde luistert met heel haar hart om er zo te kunnen zijn voor je partner. Om je partner te steunen tijdens ups en downs en de stress van het dagelijkse leven.

8 Liefde heeft vertrouwen
Liefde betekent dat je een risico neemt. Dat je ergens voor gaat, wetende dat je gekwetst kunt worden. Wanneer je vertrouwen hebt in de liefde dan geef je de liefde een kans op te groeien. Vertrouwen betekent dat jij je kwetsbaar durft op te stellen en dat je ervoor kiest te zeggen wat je voelt.

9 Liefde betekent steun
Wanneer het leven lastig is dan gaat liefde over het steunen van je partner. Het betekent dat je hem steunt en hem aanmoedigt om te doen waar hij gelukkig van wordt. Houd elkaar vast wanneer het moeilijk wordt en steun elkaar onvoorwaardelijk.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl