Hooggevoelig

6 dingen die empaten ervaren die anderen niet eens doorhebben

6 dingen die empaten doen

Empaten zijn enorme gevoelsmensen. Ze hebben de kracht om emoties van andere mensen te voelen. Vooral in onze huidige maatschappij is het een geschenk om deze ‘gave’ te hebben. Maar aan de andere kant kan deze gave ook juist een extra balast vormen en dit is de reden dat je als empaat op sommige vlakken een ander leven leidt dan de meeste mensen. Hieronder zie je 6 voorbeelden van dingen die empaten bijna dagelijks ervaren die anderen niet eens doorhebben:

1 Ze voelen zich vaak oververmoeid door de energie van anderen
Empaten voelen zo veel meer dan de meeste mensen. Ze zijn empathisch en intuïtief heel sterk en hierdoor ontstaat er een echte connectie met andere mensen. Hierdoor voelen veel empaten zich vaak oververmoeid. Soms zijn ze zo moe dat ’s middags al voelen dat ze het liefst naar bed zouden gaan.

-> Hoe blijf je emotioneel in balans als je heel empathisch en gevoelig bent

2 Ze zijn de ultieme leugendetectors
Als je een eerlijke mening van iemand wilt, bel een empaat. Deze mensen hebben een neus voor onzin en ze doorzien leugens al van een afstand.

3 Ze ervaren uit het niets intense gevoelens
Misschien komen ze iemand tegen en ze pikken random de gevoelens van die ander op. Empaten hebben de neiging om vreemde sensaties te voelen en afhankelijk van de emoties die ze absorberen kunnen ze zich erg gespannen of zelfs depressief voelen.

4 Ze moeten echt leren om nee te zeggen
Niet iedere empaat heeft uitgevogeld hoe hij of zij in balans blijft. Maar nee leren zeggen is vaak de eerste les die ze moeten leren.

-> Welk type empaat, gebaseerd op je sterrenbeeld, ben jij?

5 Ze vinden het lastig om tijd voor zichzelf vrij te maken
Voor de mensen die niet bekend zijn met de worsteling die empaten hebben leggen we het even uit. Deze mensen zijn uniek en hebben een zuiver hart. Omdat ze aanvoelen wat andere mensen nodig hebben, geven ze andere mensen ook vaak wat ze nodig hebben. Maar omdat ze steeds maar geven lukt het ze niet altijd om hun eigen batterij op te laden en om tijd voor zichzelf vrij te maken.

6 Ze blijven weg van drukke plekken
Empaten kunnen zowel introvert als extravert zijn. Maar zelfs de meest extraverte empaten worstelen met de consequenties van het samen zijn met veel mensen tegelijkertijd. Dit kan ervoor zorgen dat ze de dag daarna helemaal uitgeput zijn.

Ook interessant: 23 duidelijke signalen dat jij een empaat bent

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @Herhealth.nl