Introvert

8 keren dat je als introvert gewoon thuis wilt blijven

8 keren dat je als introvert liever thuis was gebleven

Je houdt echt van je vrienden en familie, maar soms wil je gewoon thuis blijven. Onderstaand vind je 8 voorbeelden van momenten dat je gewoon thuis wilde blijven die je als introvert waarschijnlijk bekend voorkomen:

1 Als je vrienden je appen en nu meteen willen afspreken
Wij introverte personen hebben tijd nodig om ons voor te bereiden. Natuurlijk doen we soms dingen spontaan, maar het liefst bereiden we ons voor. Waarschijnlijk wilden we vanavond al wat anders doen – een goed boek lezen of een serie kijken. Dus sorry maar vanavond heb je al plannen – ook al zijn deze plannen met jezelf :).

2 Wanneer je afspreekt met een goede vriend of vriendin en er opeens 3 andere mensen bij zijn
Hoe meer zielen hoe meer vreugd, toch? Niet als je introvert bent. Grote groepen zijn al snel overweldigend, helemaal als hier behoorlijk drukke types bij zitten. Als iedereen druk en luid aan het praten verdwijn jij als introvert steeds meer naar de achtergrond en was je eigenlijk liever thuis gebleven.

3 Na een lange werkdag
Wij introverten zijn gevoelig voor prikkels en gewoonlijk krijg je veel prikkels te voortduren tijdens je werk. Een drukke dag vol met deadlines, drama, stress en meetings kan enorm uitputtend zijn. Na zo’n dag heb je waarschijnlijk een rustige plek nodig om je weer op te laden en dit doe je het liefst thuis.

4 Tijdens werkfeestjes
Grote groepen, beleefde gesprekken met je collega’s en net doen of het niet een beetje ongemakkelijk is dat jij het met je baas over je privéleven hebt. Natuurlijk ben je erbij, want ze zeggen dat het goed voor je carrière is, maar als je eerlijk bent ben je het liefst thuis.

5 Wanneer je gister al met vrienden had afgesproken
Twee avonden achter elkaar sociaal zijn… ehhhh. Gister was het hartstikke leuk en gezellig, maar je hebt wel tijd nodig om je weer op te laden. Terwijl je extraverte vrienden juist opbloeien tijdens sociale gelegenheden heb jij tijd nodig om op te laden na een gezellig avondje.

6 Wanneer er een nieuw seizoen is van je favoriete serie
Het perfecte excuus om zaterdagavond thuis te blijven! Geen uitleg nodig :).

7 Als je weet dat je voor lange tijd in een mensenmassa staat
Natuurlijk kun jij als introvert prima in een mensenmassa staan. Jij gaat ook wel eens naar een concert of bezoekt een drukke markt. Maar het moet niet te lang duren… wij introverten kunnen gewoon niet zo lang omgaan met die grote groepen mensen als dat een extravert dit kan.

8 Overal waar er geen privacy is
Het weekend spenderen met je schoonouders in hun kleine appartementje. Logeren bij vrienden. Werken in een grote open kantoortuin. Omdat we van nature op onszelf zijn functioneren wij introverte mensen het beste als we een plekje voor onszelf hebben.