Geluk

10 Dingen waarover jij je tegen niemand hoeft te verantwoorden

10 Dingen waar jij je tegenover niemand hoeft te verantwoorden

Verander niet zodat mensen je leuk zullen vinden. Wees jezelf en de juiste mensen zullen van je houden. Jouw leven is alleen van jou, jij maakt de keuzes die bij jou passen. Anderen kunnen proberen om je te overtuigen, maar zij staan niet in je schoenen. Dus zorg ervoor dat het pad wat jij kiest bij je past. Mensen zullen een mening over je hebben, maar dat is niet erg. Je kunt ervoor kiezen om er met alle respect helemaal lak aan te hebben. Om je een duwtje in de juiste richting te geven hebben we een lijst gemaakt voor alle dingen waar jij je tegenover niemand over hoeft te verantwoorden.

1 Waarom jij jezelf op de eerste plaats zet
Waarom jij jezelf op de eerste plek moet zetten? Tijdens een interview werd Michelle Obama gevraagd of ze dacht dat het egoïstisch was om openlijk toe te geven dat zij zichzelf op de eerste plaats zet. Waar ze het volgende op zei: “Nee absoluut niet. Het is praktisch.. vaak zijn we zo druk met zorgen voor andere mensen dat we onszelf vergeten. Één van de dingen die ik mijn kinderen wil meegeven is dat ze net zoveel in zichzelf moeten investeren als in anderen.” Goed advies! Er zijn maar een paar mensen in je leven die echt loyaal aan je zijn, zorg er daarom in ieder geval voor dat jij er daar één van bent.

2 Het verlangen om je emoties te uiten
Verontschuldig je nooit voor je emoties of je gevoelige kant. Er is absoluut geen reden om je te schamen voor de manier waarop jij je gevoelens uit. Het is een signaal dat je een groot hart hebt. De mensen die je veroordelen zijn de mensen die zich zouden moeten schamen.

3 Jouw gekke kant
Het is niet raar om raar te zijn. Iedereen heeft zijn gekke kant. Vier dat je uniek bent en schaam je er niet voor.

4 Helemaal jezelf zijn
Als we moedig zijn voelen we dat we leven. En je hebt soms wat moed nodig om jezelf te zijn en je masker af te zetten. Vind de kracht om echt te zijn. Je hoeft niet perfect te zijn, wees gewoon wie je bent.

5 Dingen niet persoonlijk nemen
Als jij je niet meer druk maakt om wat anderen van je vinden dan word je ook geen slachtoffer meer van eindeloos piekeren en je zorgen maken. Als je alles persoonlijk neemt dan zul jij je je hele leven beledigd voelen. Wat anderen doen ligt aan hen, niet aan jou.

6 Besluiten om te vergeven
Wrok is voor mensen die vinden dat ze nog iets tegoed hebben van iemand. Vergeven is voor de mensen die zelfverzekerd genoeg zijn om er overheen te stappen en door te gaan. Om verder te gaan moet je het verleden kunnen accepteren. Vergeven maakt je sterk en zorgt dat je heelt.

7 Hoe jij je tijd besteedt
De beste manier om je tijd te investeren is om het te spenderen met de mensen waar je van houdt. Het leven is te kort om te druk te zijn voor de mensen die je dierbaar zijn.

8 Niet hetzelfde levenstempo als anderen hebben
Vergelijk jouw vooruitgang in het leven niet met dat van anderen. We doen dingen allemaal op ons eigen tempo. Mooie dingen gebeuren niet op het tijdstip dat de maatschappij vindt dat ze moeten gebeuren. Je hoeft dus nooit excuses te maken voor het feit dat je nog geen vaste baan hebt, geen kinderen hebt of nog geen partner hebt.

9 De dingen die je hebt gedaan toen je jonger was
Sommige dingen zou je achteraf misschien anders hebben aangepakt, maar dit is hoe jij het hebt gedaan en dit maakt jou wie je bent. Al doende leert men. Schaam je niet voor wie je ooit was, het heeft ervoor gezorgd dat jij de persoon bent die je nu bent.

10 Je dromen
Ze zeggen dat mensen 3 dingen nodig hebben om gelukkig te zijn: Iemand om van te houden, iets om te doen en iets om over te dromen. Houd vertrouwen in de toekomst en durf te dromen.

Door jezelf steeds maar te willen verantwoorden tegenover anderen mis je juist het unieke wat jou jou maakt, met jouw unieke ideeën, verlangens en ervaringen. Als je alleen maar doet wat anderen van je verwachten dan besta je eigenlijk niet echt. Besta niet alleen, leef!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Marcandangel.com