Geluk

5 Redenen om je hart te volgen

Waarom voelen we ons aangetrokken tot mensen die niet goed zijn

Je doet alles naar je beste kunnen, bent perfectionistisch, probeert het iedereen naar de zin te maken maar je wilt stiekem ook dat de rest van de wereld ziet hoe goed jij het nu weer hebt gedaan. Wanneer je alles zo goed mogelijk wilt doen dan komt het keihard aan wanneer iets niet lukt, als je bijvoorbeeld wordt afgewezen voor een sollicitatie of wanneer je toch niet dat compliment van je baas krijgt. Ben jij jezelf ook constant aan het bewijzen?

Dat stemmetje in je hoofd die zegt dat jij niet goed genoeg bent, waardoor je nog harder je best gaat doen. Er is een manier om dat stemmetje stil te krijgen: luister naar je hart. In je hart ben je niet je werk, je schoolresultaten, je banksaldo of je huis. Wanneer je naar je hart luistert dan ben je niet bezig met status, materealisme, jaloezie of trots. Wanneer je naar je hart luistert zal je meer rust vinden.

Hier vind je 5 redenen om naar je hart te luisteren.

Een diepere connectie maken
Soms staat je ego in de weg om echt contact te maken met andere mensen. Het is ons ego wat ons soms niet toestaat om belangrijke dingen te zeggen als: “Het spijt me”, “Ik mis je”, “Ik hou van je”. Dus wanneer we ons ego loslaten en in contact komen met ons gevoel laten we mensen in ons hart toe en kunnen we onze kwetsbaarheden en angsten delen en laten we onszelf echt zien. Waarbij we ongemerkt andere mensen uitnodigen om hetzelfde te doen. Wanneer we onze imperfecties en foutjes accepteren en realiseren dat we niet de enige zijn die niet perfect zijn, dan kunnen we gaan handelen naar ons gevoel en ons hart laten spreken.

Houd van jezelf
Van jezelf houden is heel iets anders dan je eigen ego voeden. Ego is kritisch en straft. Liefde vergeeft en heelt. Je ego zal je vertellen dat je niet goed genoeg bent. Je hart zal je zeggen dat je meer dan genoeg bent. Wanneer we ons hart volgen en van onszelf houden, leren we dat we waardig zijn aan liefde en het verdienen om van te worden gehouden. Wanneer je niet van jezelf houdt is het moeilijk om van iemand anders te houden. Dus zelf liefde is niet één van de mogelijkheden, het is essentieel.

Houd van anderen
Wanneer je je ego in plaats van je hart laat spreken dan zoek je een partner gebaseerd op uiterlijk, status, financiële zekerheid en mis je het echte gevoel. Wanneer we in het verleden zware tijden in de liefde hebben meegemaakt is het makkelijk om ons hart op slot te zetten omdat we bang zijn om weer gekwetst te worden. Maar wanneer we het lef hebben om onze angsten opzij zetten dan kun je je hart volgen. Leef met een open hart want je weet nooit wie er aanklopt.

Vind je eigen weg
Het hart doet soms dingen waar we met ons verstand niet bij kunnen. Dingen die onze vrienden, de maatschappij en zelfs wijzelf niet begrijpen. Maar wanneer we niet luisteren naar ons hart dan blijven we ons vaak de rest van ons leven afvragen waarom we dat niet deden. Want onze passies en verlangens gaan niet altijd weg als we ze negeren. Dus volg je passie, vind jouw weg en volg het met heel je hart.

Geef jezelf toestemming om te helen
Pijn bestaat, maar pijn kan ook geheeld worden. Soms lukt het vechten tegen pijn en verwarring niet, daarom is het soms het beste om een ontspannen geest en een open hart te hebben. Vaak maken we geen contact met ons hart omdat daar onze pijn bewaard wordt. Maar wanneer je genoeg lef hebt om je hart te volgen dan staan we toe dat onze wonden helen.

MindBodyGreen