Relaties

Waarom is knuffelen (na de seks) zo belangrijk?

6 sekstips om je seksleven nieuw leven in te blazen

Afterglow, het ontspannen, dromerige gevoel dat je hebt na seks, veel geliefden voelen zich op dat moment sterk met elkaar verbonden. Uit recent onderzoek blijkt dat knuffelen een belangrijk onderdeel is van hoe gelukkig men is in een relatie, vooral voor vrouwen en ouders van jonge kinderen is dit belangrijk.

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto deden twee studies naar het effect van post-seks knuffelen. In het eerste onderzoek hielden ze een enquête onder een groep van 335 volwassen in de leeftijd van 18 tot 64 die een relatie hadden vanaf 4 maanden tot 30 jaar. Uit de enquête kwam naar voren dat de mensen die een klein beetje meer gingen knuffelen na de seks een stuk meer tevreden werden over hun relatie en hun seksleven.

In de tweede studie vroegen de onderzoekers een groep van 101 koppels om, voor een periode van 21 dagen, dagelijks relatiedagboeken bij te houden. Met een follow up van het onderzoek 3 maanden na die periode. Deze dagboeken gingen over seks en ‘afterglow’, met aan het eind van elke dag vragen over seksuele en relationele tevredenheid. Wanneer stellen dezelfde hoeveelheid seks en dezelfde hoeveelheid knuffelen na de seks hadden, melden ze dat ze zich nog het zelfde voelen over hun relatie en hun seksleven. Maar wanneer stellen extra tijd gingen besteden aan het knuffelen na de seks was het opmerkelijk dat die stellen stukken meer tevreden waren met hun relatie en hun seksleven.

Mannen en knuffelen
Een van de redenen waarom mannen niet altijd staan te springen om te knuffelen na de seks is omdat seks ze uitput. Veel vrouwen klagen dat mannen na hun orgasme de neiging hebben om in slaap te vallen, vaak nog voordat de vrouwen genoeg zijn opgewarmd om zelf een orgasme te kunnen krijgen. Maar zelfs wanneer mannen ervoor zorgen dat vrouwen een orgasme krijgen, dan nog vinden vrouwen het heel erg belangrijk dat mannen na de seks niet direct in slaap vallen zodat er nog geknuffeld kan worden.

Dus mannen doe er alles aan om niet direct in slaap te vallen na de seks, tenminste blijf lang genoeg wakker om nog even te knuffelen. Want je relatie en seksleven zullen er op vooruitgaan.