Geluk

25 dingen die je kunt doen om je leven aanzienlijk leuker te maken

25 dingen om je leven aanzienlijk te versimpelen

Probeer jij ook altijd zo veel mogelijk in één dag te stoppen? Omdat je denkt dat je op deze manier het productiefst bent? Maar juist wanneer je steeds meer doet raak je vervreemd van de dingen die je echt belangrijk vindt. Een simpeler leven zorgt voor veel minder stress en meer geluk. Onderstaand vind je 25 dingen die jij kunt doen om je leven een stuk simpeler te maken:

1 Selecteer je top 5
Wat zijn de 5 belangrijkste dingen in je leven? Heb jij wel eens het gevoel dat je aan het eind van een dag hartstikke moe bent, maar dat je eigenlijk niets hebt gedaan waar je echt om geeft? Besluit wat voor jou het meest waardevol is en committeer jezelf om daar tijd aan te besteden.

2 Zeg nee
We accepteren vaak meer dan we aankunnen. Creëer daarom je eigen grenzen. Wanneer je jouw prioriteiten weet dan wordt nee zeggen tegen andere dingen een stuk makkelijker.

3 Zet notificaties op je telefoon uit
Val je bijna in slaap en dan piept je telefoon omdat je een mailtje of Facebookmelding krijgt. Zet deze notificaties uit en check ze op een moment dat het jou uitkomt en niet op het moment dat ze binnenkomen.

4 Limiteer media
In plaats van direct de tv aan te zetten als je thuis komt kun je bedenken wat je graag wilt zien en kun je er later voor gaan zitten en van genieten.

5 Versimpel je garderobe
Een fantastische garderobe vind je niet in nog meer kleding, maar in het bezitten van de juiste kleding.

6 Spendeer tijd alleen
Alleen zijn kan in het begin eng zijn, wanneer we niet meer zo haasten hebben we tijd om naar onszelf te luisteren en de stress en zenuwen die dan bovenkomen kunnen best eng zijn. Maar negeer deze gevoelens niet en luister naar wat ze je willen zeggen.

7 Ruim je bureau op
Onze fysieke plek staat symbool voor onze mentale plek. Heb je echt 25 pennen, 12 highlighters en 2 nietmachines nodig? Ruim je bureau van alle onnodige dingen en creëer overzicht.

8 Zorg voor routines
Routines kunnen ons voorzien van gefocuste tijd voor specifieke acties.

9 Wees spaarzaam
Neem de tijd om over je aankopen na te denken. Wanneer je meer nadenkt over de dingen die je koopt realiseer jij je al snel dat je niet zo veel nodig hebt als je denkt nodig te hebben.

10 Minimaliseer
Het leven is makkelijker te managen met minder.

11 Tolereer geen schulden
Stop met meer uit te geven dan je verdient en geniet van de vrijheid wat een schuldenvrij leven met zich mee brengt.

12 Ontdek genoeg
“Meer” is geen antwoord. Welk punt probeer jij te bereiken? Kom erachter wat genoeg is voor jou.

13 Ontdoe je van rommel voordat je kunt organiseren
Dingen organiseren betekent niet dat je alles wat je hebt netjes neer moet leggen, nee het betekent ook dat je dingen die je niet gebruikt weg doet.

14 Vind voor alles een plek
Merk je dat je wanneer je het huis wilt verlaten je jouw sleutels of portemonnee niet kunt vinden? Zorg voor een plek voor alles in je huis en bespaar jezelf de stress van het niet kunnen vinden van spullen.

15 Mediteer
Mediatie leert je om bewust beslissingen te nemen wat je een hoop stress achteraf bespaart.

16 Doe yoga
Mentale stress wordt gekoppeld aan fysieke spanning, yoga is een manier om je te focussen op je ademhaling en om je spieren te stretchen waardoor de spanning uit je lichaam weg kan vloeien.

17 Wandel
Als je het regelmatig doet dan kan wandelen een vorm van meditatie zijn en een manier om stress te verlichten en je concentratie te verhogen.

18 Stop met multitasken
Focus je op 1 taak tegelijkertijd. Hoe talentvol je ook denkt te zijn in multitasken, je doet het nog beter wanneer jij je op 1 taak tegelijk focust.

19 Zeg nee tegen advertenties
Als er reclame voor wordt gemaakt dan betekent dit niet automatisch dat jij dit hoeft te kopen.

20 Doe niets
Zit eens stil, niet om te mediteren, te lezen of tekenen. Gewoon zijn.

21 Kwaliteit over kwantiteit
We hebben niet veel nodig, in plaats van veel te kopen kun je beter minder kopen van betere kwaliteit.

 22 Check maar 1 per dag je mail
Veel van ons worden geleefd door hun inbox. Stel daarom een moment van de dag in dat je je mails checkt en behandeld en laat je mailbox de rest van de dag met rust.

23 Verban creditcards
Als je het niet direct kunt betalen dan heb je het ook niet nodig. Doe je creditcards de deur uit en spaar voor de dingen die je echt nodig hebt. Terwijl je aan het sparen bent zul je zien hoeveel impulsaankopen je eigenlijk maakte.

24 Neem een rustdag
Hoewel je ego het misschien moeilijk kan accepteren valt de wereld niet uit elkaar als jij een pauze neemt. Doe op zondag je telefoon uit, doe je computer dicht en geniet van het moment.

25 Stop onnodige kosten
Ongebruikte sportschool abonnementen, Netflix, elke dag ergens koffie halen, je huis wat eigenlijk te groot is, lunchen buiten de deur… allemaal voorbeelden van kosten die niet nodig zijn. Denk er eens over na en wees je bewust van de vrijheid die je krijgt als je geld over hebt om te spenderen aan dingen die er echt toe doen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Gerelateerd: 9 dingen die mensen met een schoon huis dagelijks doen

Foto: Talesofendearment.com