Geluk

8 Manieren om tot je mooiste en meest authentieke zelf te komen

10 manieren om tot je ware zelf te komen

Door echt te zijn wie je werkelijk bent, kun je enorme dingen in het leven bereiken als het gaat om de liefde, je carrière, relaties met anderen, vooruitzichten, etc. Het is een magische formule die ervoor zorgt dat je in je kracht staat en je niet meer zomaar omver te krijgen bent. Onderstaand zie je 8 stappen die je kunnen helpen om je ware zelf te worden.

1 Vertrouw op jezelf
Leef je leven zoals jij wilt en zoals jij bent. Laat je leiden door je intuïtie en je natuurlijke instincten. Maak je niet te veel zorgen over wat anderen van je denken, zeg nee wanneer je nee moet zeggen. Zorg voor duidelijke grenzen en wees niet te bang om anderen teleur te stellen wanneer jij vast houdt aan jouw waarden. Durf op jezelf te vertrouwen.

2 Vertel je innerlijke criticus waar het op staat
Die kritische stem in je hoofd die jou constant vertelt dat je perfect moet zijn in plaats van gewoon mens, die moet zijn plaats kennen. Motiveer jezelf door liefde en compassie en niet door kritiek te geven. Kap je innerlijke kritische stem af als je hem weer hoort en sta jezelf toe om gewoon mens te zijn. Vervang kritiek op jezelf met compassie voor jezelf.

3 Weet dat jij belangrijk bent
De dingen die jij hebt bereikt, die doen er toe. Die zijn belangrijk. Dit betekent ook dat jij jouw verlangens voorop mag zetten, dat je trouw blijft aan jezelf en aan jouw doelen en idealen. Weten dat jij belangrijk bent betekent ook dat jij jezelf serieus neemt en in je kracht komt. Jij bent de persoon met de regie over jouw leven, vergeet dit niet.

4 Respecteer je intuïtie
Vertrouw op je zesde zintuig. Het is je meest krachtige kennisbron. Adviseer jezelf, je weet ergens diep van binnen heel goed wat wel en niet goed voor je is. Wanneer je op je intuïtie leert te vertrouwen dan sta je steviger in je schoenen en wordt het makkelijker om jezelf te zijn.

5 Ontspan dagelijks (aka mediteer of sport)
Elke dag even de spanningen los laten is enorm belangrijk. Die 15 minuten geven je de kracht voor de komende 24 uur. Wanneer je regelmatig mediteert dan merk je dat je steeds makkelijker kunt ontspannen en dat stress wordt vervangen door kalmte. Wanneer het je echt niet lukt om te mediteren dan kun je gaan hardlopen of wandelen.

6 Zorg goed voor het enige wat je in je leven bezit, je lichaam
Zorg voor je lichaam. Geef het de energie die het nodig heeft, zorg dat het gezonde voedingstoffen binnenkrijgt. Houd je lichaam in beweging en sta niet toe dat je lichaam stijf en stram wordt. Zorg voor je hart en geest.

7 Creëer het leven wat je graag zou willen
Probeer elke dag wat moois uit het leven te halen. Probeer daarnaast je leven de richting op te sturen die jij graag wilt. Niets gebeurt in één keer, geduld is een schone zaak, maar de aanhouder wint. Wanneer we van onszelf houden dan is een geweldige relatie, baan of geluk niet ver weg.

8 Inspireer
Door jezelf te zijn ben je op je allerbest. Door jezelf te zijn kun je anderen inspireren om ook vrede te sluiten met zichzelf en zo vol vertrouwen door het leven te gaan. Mensen die zichzelf zijn, die zichzelf niet hoeven overschreeuwen, die anderen niet naar beneden hoeven te halen om zichzelf goed te voelen.. dat zijn de mensen bij wie we allemaal het liefst in de buurt zijn.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

MindBodyGreen