Relaties

10 tekenen dat jij en je partner voor elkaar zijn gemaakt

10 signalen dat jullie voor elkaar zijn gemaakt

1 Jullie zijn beide positief
Dit klinkt vrij logisch, maar onderzoeken bevestigen het nu ook. Onderzoekers van de Universiteit van Chicago hebben aangetoond dat zelfs wanneer maar één partner zeer positief is, er minder conflicten zijn binnen de relatie. Deze positiviteit zorgt ervoor dat dat jij je veiliger voelt bij je partner en dat er een groter gevoel van vertrouwen is.

The Journal of Personality and social Psychology kwam er daarnaast achter dat stellen die overwinningen van hun partner – een promotie, eindelijk 5km hardlopen – vieren alsof het hun eigen overwinningen zijn, tevredener zijn met hun relatie. Stellen bij wie dit niet het geval was vonden dat hun partner vaak ongeïnteresseerd was in hun goede nieuws.

2 Jullie appen en sms’en minimaal
Volgens onderzoekers van de Brigham Young University zijn stellen die heel erg veel met elkaar sms’en minder tevreden met hun relatie. Communiceren via sms kan gevaarlijk zijn omdat dingen niet goed overkomen of verkeerd worden opgevat. Ook kan het zijn dat de ene partner fanatieker is op de sms dan de ander wat weer voor teleurstelling kan zorgen.

3 Jullie gebruiken social media beperkt
Stellen die korter dan 3 jaar samen zijn, opgelet; een studie gepubliceerd in Journal of Cyberpsychology, Behavior and Social Networking zegt dat mensen die vaker dan 1 keer per dag op Facebook zitten (de meest evan ons dus ;)) sneller negatieve dingen in hun relatie meemaken die kunnen leiden tot het einde van de een relatie. Volgens klinisch psycholoog Joseph Cilona is het belangrijk om de dingen op social media zo simpel mogelijk te houden en doe je er goed aan om samen te bespreken wat je wel en niet over je relatie op social media deelt.

4 Jullie knuffelen
De meeste van ons vinden het fijn om fysiek dicht bij de persoon van wie we houden te zijn. Hoe fysiek jullie in je relatie zijn (niet alleen seksueel) is een goede graadmeter van hoe jullie je beiden in de relatie gedragen. Uit een studie, gepubliceerd in The American Journal of Family Therapy bleek dat de hoeveelheid fysieke affectie – knuffelen, masseren, handen vasthouden etc. – een hele goede indicator was van de tevredenheid over de relatie.

5 Jullie maken ruzie in plaats van dat jullie je gevoelens voor jezelf houden
Hoewel je waarschijnlijk niet vrolijk wordt als je terugdenkt aan de laatste ruzie met je partner is het volgens onderzoek wel belangrijk dat jullie je beiden blijven uiten in jullie relatie. Volgens onderzoekers is het soms belangrijk om je woede te tonen tijdens meningsverschillen om zo bepaalde problemen te kunnen oplossen. Wanneer jullie leren om op een goede en constructieve manier ruzie te maken dan voelen jullie beiden meer op jullie gemak om bepaalde dingen uit te spreken en op deze manier naar oplossingen te zoeken.

6 Jullie hebben regelmatig seks
Onderzoek gepubliceerd in Society for Personality and Social Psychology toont aan dat door minstens 1 keer per week seks te hebben je veel geluk in je relatie brengt. Intimiteit is een andere vorm van communicatie. Maar je dit betekent niet dat je opeens jullie frequentie omhoog moet brengen. Want als jullie genieten van jullie seks wat jullie 1 keer per maand hebben dan is daar natuurlijk niets mis mee.

7 Jullie lijken op elkaar
Een studie van Wellesley College en de University of Kansas toont aan dat mensen door de natuur zijn geprogrammeerd om te vallen op iemand die qua karakter op de ander lijkt. Dus wanneer jij en je partner dezelfde normen en waarden en interesses hebben dan is dit een goed teken.

8 Jullie bestedingsgedrag is verschillend
De meeste ruzies die stellen hebben gaan over de financiën, maar volgens onderzoek is dat helemaal niet zo erg. Een studie gedaan door de Universiteit van Pennsylvania, Michigan and Northwestern zegt dat individuen, wanneer ze een partner voor de lange termijn uitkiezen, zich aangetrokken voelen tot iemand met andere bestedingsgewoontes. Dus als jullie het wel eens oneens zijn over jullie uitgaven dan betekent dit wellicht gewoon dat jullie de ideale match zijn en door jullie verschillen de boel in balans houden!

9 Jullie lachen om dezelfde grapjes
Als jij en je partner dezelfde comedies of cabaretiers grappig vinden dan heb je de perfecte match aldus de wetenschap. Volgens een onderzoek lachen de gelukkigste stellen minimaal 1 keer per dag samen.

10 Jullie houden of beiden van een borrel of jullie houden er  juist beiden niet van
Je hebt het waarschijnlijk wel eens meegemaakt: de ene partner is nog helemaal nuchter en de ander heeft te veel gedronken. Niet echt een leuke situatie. Uit onderzoek blijkt dat wanneer jullie ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol drinken (of beide niet drinken) jullie minder kans hebben om uit elkaar te gaan dan stellen die niet hetzelfde drinkpatroon hebben.

Gerelateerd: Knuffelen is gezond! 6 wetenschappelijke redenen om meer te knuffelen.

www.womenshealthmag.com