Relaties

Neem je partner niet voor lief

Neem je partner niet voor lief

Doe meer moeite voor je relatie. Laat je partner niet, na een aantal jaar, zakken op je prioriteitenlijst. Het is makkelijk om de juiste persoon voor lief te nemen. Het is makkelijk om alles gewoon te vinden. Het is makkelijk om te vergeten hoeveel mazzel je hebt.

Als je achter de verkeerde persoon aan zit dan word je geforceerd om hard te werken. Je wordt geforceerd om het eerste berichtje te sturen, om dates te verzinnen en om je best te doen. Anders zou je die persoon direct weer verliezen.

Als je met de juiste persoon bent hoef je niet die extra stap te nemen om hem of haar ervan te overtuigen om te blijven; ze gaan nergens heen. Maar juist dan zou je die extra stap moeten zetten omdat je die ander gelukkig wilt maken. Je wilt die ander alles geven en meer. Doe daarom meer moeite voor je partner. Laat jezelf niet gaan, word geen ander persoon dan de persoon waar hij of zij in eerste instantie voor viel.

Het flirten zou niet moeten stoppen wanneer je een relatie krijgt. De kussen en pagerijen zouden door moeten gaan. Een relatie hebben betekent niet dat het harde werken over is. Nee, het is juist het begin.

Omdat iemand nu bij jou is, wil het nog niet zeggen dat iemand morgen ook nog bij je is. Als je stopt met de ander te behandelen als prioriteit dan kan het zomaar zijn dat de ander er op een gegeven moment klaar mee is. Zelfs als jouw partner te veel van je houdt om ooit weg te gaan, zelfs als je partner te veel van je houdt om ooit te klagen dan nog zou je hem of haar juist moeten behandelen. Wees je bewust van je eigen gedrag en acties. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

Doe eens een stapje achteruit en vraag jezelf af of jij je best hebt gedaan als partner. Als dit misschien niet het geval is dan zou je het initiatief moeten nemen om dingen te veranderen. Want alleen omdat je partner niets zegt van je gedrag betekent niet dat je je ook zo zou moeten gedragen. Het betekent niet dat je door moet blijven gaan met je partner niet op nummer 1 zetten. 

Relaties zijn complex. Ze zijn lastig. Ze zijn gecompliceerd. Maar als je met de juiste persoon bent kan het vrij simpel zijn, als je beiden maar genoeg je best doet. Je moet moeite blijven doen, je moet genoeg om elkaar geven om moeite te doen. 

Neem je partner nooit voor lief. Je partner is je partner in crime, je maatje. Hij of zij verdient jouw beste kant. Hij of zij verdient het om af en toe verwend te worden. Hij of zij verdient het om naar je te kijken en om te weten dat alle gevoelens nog precies hetzelfde zijn. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram