Geluk

Je mag weggaan

Je mag weggaan

Je mag weggaan uit elk verhaal waar jij jezelf niet in herkent.

Je mag weggaan uit elk verhaal waarin jij niet van jezelf houdt.

Je mag weggaan uit de stad die jouw licht heeft gedimd, in plaats van te proberen nog feller te schijnen mag je ook je spullen pakken en opnieuw beginnen.

Je mag weggaan om je baan die je vreselijk vindt op te geven, zelfs als de wereld je vertelt dat je dit niet moet doen. Jij mag iets zoeken wat je wel gelukkig maakt en waar je wel zin hebt in volgende werkdag en in de rest van je leven.

Je mag weggaan bij iemand waar je van houdt omdat hij of zij je slecht behandelt, je mag jezelf op de eerste plek zetten en je mag weglopen als je het steeds opnieuw hebt geprobeerd en er niets is veranderd.

Je mag weggaan om slechte vrienden los te laten en je mag jezelf omringen met liefde en mensen die je koesteren en voor je zorgen. Jij mag de energie om je heen kiezen die jij wilt.

Je mag jezelf voor je grote en kleine fouten vergeven en je mag lief voor jezelf zijn, je mag in de spiegel kijken en de persoon die je ziet oprecht leuk vinden.

Je mag jezelf losmaken van al je verwachtingen.

We denken soms dat weggaan iets slechts is en we associeren het met opgeven, maar soms is weggaan het beste wat je voor jezelf kunt doen. Weggaan staat je toe om dingen te veranderen, om opnieuw te beginnen, om jezelf en de wereld opnieuw te leren kennen. Weggaan redt je soms van het vastzitten op de verkeerde plek met de verkeerde mensen.

Weggaan opent een nieuwe deur voor verandering, groei, kansen en verlossing. Je hebt altijd de keuze om te vertrekken tot je vindt waar je hoort en waar je gelukkig bent.

Je mag zelfs je oude ik verlaten en jezelf opnieuw uitvinden.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Door Rania Naim, oorspronkelijk verschenen op thoughtcatalog.com