Geluk

Wees echt zelfverzekerd: 8 gewoontes van mensen met veel zelfvertrouwen

10 signalen dat je een sterk vrouw bent

De meeste van ons zijn van nature niet heel erg zelfverzekerd. Vaak is ons zelfvertrouwen afhankelijk van de situatie, soms voelen we ons sterk en soms wat minder. Maar gelukkig kun je zelfvertrouwen aanleren. Onderstaand zie je dingen die mensen met veel zelfvertrouwen doen:

1 Ze nemen verantwoordelijkheid
Zelfverzekerde mensen geven anderen niet de schuld. Wat de omstandigheden ook zijn, een zelfverzekerd persoon begrijpt dat je zelf invloed hebt op je eigen gevoelens, emoties en reacties.

2 Ze streven naar vooruitgang
Zelfverzekerde mensen streven niet naar perfectie; ze streven naar vooruitgang. Een zelfverzekerd persoon kent zijn of haar min en pluspunten en weet dat ze niet perfect is. Maar ze is wel altijd opzoek naar groei en grijpt momenten aan om te leren.

3 Ze roddelen niet, ze halen iemand liever omhoog
Zelfverzekerde mensen hoeven andere mensen niet naar beneden te halen om zichzelf goed te voelen. Ze praten over hobbies, passie, plezier, plannen en projecten. Ze weten hoe belangrijk het is om positief te blijven.

4 Ze begrijpen de kracht van het woordje ‘nee’
Zelfverzekerde mensen maken geen beloftes die ze niet willen of niet kunnen nakomen. Ze begrijpen de waarde van tijd en energie en willen zich alleen verbinden aan dingen waar ze echt achter staan. Door soms nee te zeggen zijn zelfverzekerde mensen in staat om andere momenten juist alles te geven.

5 Ze luisteren naar hun geest en lichaam
Zelfverzekerde mensen weten dat ze voor zichzelf moeten zorgen. Ze houden hun leven in balans door gezond te eten, te sporten, voldoende te slapen en tijd te nemen voor ontspanning.

6 Ze zijn gepassioneerd
Zelfverzekerde mensen hebben vaak een doel en hebben passie. Ze zijn energiek, enthousiast en opgewonden over bepaalde dingen en ze vinden het leuk om hun passie met anderen te delen.

7 Ze vragen om hulp
Zelfverzekerde mensen weten dat ze niet alles alleen kunnen. Ze zijn niet bang of te trots om om hulp te vragen. Ze vinden het leuk om andere mensen te helpen, maar worden zelf ook graag geholpen.

8 Ze zien een mislukking als een leermoment
Zelfverzekerde mensen zien mislukking niet als het einde maar als een moment om van te leren. Ze begrijpen dat het leven ups en downs kent en dat dingen niet altijd vanzelf gaan. Maar ze weten ook dat doorzettingsvermogen uiteindelijk bijna altijd wint.

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •