Gezondheid

Waarom trampoline springen niet alleen voor je kids een goed idee is

Waarom trampoline springen niet alleen voor je kids een goed idee is

Trampoline springen is leuk voor je kids! De kinderen zijn lekker bezig en in beweging in de frisse buitenlucht, beter kun je het eigenlijk niet hebben. Maar wist je dat trampoline springen een activiteit is die je ook prima met je kids samen kunt doen?

Voor het bouwen en onderhouden van sterke botten is het wetenschappelijk bewezen dat springen de ideale oefening is. Springen is goed voor de botopbouw en het helpt om botontkalking tegen te gaan. Lekker mee springen met je kinderen is dus niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je botten en gewrichten. Wanneer je een goede trampoline, zoals bijvoorbeeld een Berg trampoline, hebt is de schokbelasting laag en is het dus goed voor je gewrichten. 

Daarnaast is het een heerlijke manier om even je hoofd leeg te maken. Frisse lucht, je hartslag omhoog brengen en plezier maken. En nog even over het omhoog krijgen van je hartslag, trampoline springen is ook een echte workout. Je gebruikt al je spieren tijdens het trampoline springen, maar vooral je core en rugspieren worden tijdens een springsessie getraind. 

Zelfs als je echt wilt afvallen is trampoline springen een handige en leuke manier. Wil je gewicht verliezen, dan wordt aangeraden om elke dag een half uurtje te springen op de trampoline. Dit kun je inderdaad gezellig samen met je kinderen doen, maar bestaan ook speciale fitness trampolines voor thuis. Wij vinden trampoline springen in ieder geval een stuk leuker dan de sportschool! 

Voordat je thuis vol enthousiasme op de trampoline springt is het wel even goed om het maximale gewicht van je trampoline te checken. Zoals al eerder gezegd, een goede trampoline is belangrijk. Anders loop je het risico op blessures of ongelukjes. 

Het mooie weer komt eraan, dus check je trampoline en laat je lekker gaan samen met je kinderen!