Relaties Single

10 manieren om na een slechte relatie jezelf weer te vinden

10 manieren om na een slechte relatie jezelf weer te vinden

Een slechte relatie hoeft niet over een romantische relatie te gaan. Je kunt ook een flinke deuk krijgen van een slechte relatie met je manager, collega of familielid. Hoe dan ook: een slechte relatie geeft je een gevoel van eenzaamheid, onzekerheid en maakt je verdrietig, gekwetst en onzeker. Daarom is het ook zo moeilijk om weg te lopen uit een slechte relatie, want je voelt je al zo onzeker. Maar als het je toch gelukt is om de deur achter te sluiten dan kan het lastig zijn om jezelf weer te vinden. Daarom vind je hieronder 10 manieren om je hierbij te helpen:

1 Bevrijd jezelf van de grip die de ander op je heeft
Blokkeer zijn of haar nummer. Verwijder berichtjes en foto’s. Wis alle herinneringen van jullie periode samen. Laat het achter je en laat vooral de manier waarop die persoon met je omging achter je. Sta jezelf niet toe om op dezelfde manier tegen jezelf te praten als dat die ander deed. Je bent nu vrij en je hebt je eigen stem!

2 Sta jezelf toe om na slechte romantische relatie alleen te zijn
Probeer je ex niet jaloers te maken en probeer ook geen andere manieren te zoeken die ervoor zorgen dat hij of zij je terug wil. Omarm je single leven en begin met voor jezelf zorgen. Wees een goede vriend voor jezelf en geniet van je vrijheid. Je mist deze persoon niet, je mist het gevoel dat je een relatie had. Het idee dat je niet alleen was, terwijl je je waarschijnlijk in je relatie erg eenzaam hebt gevoeld. Vergeet dit niet. 

3 Wees egoïstisch met je tijd
Spendeer je tijd aan jezelf. Doe wat jij wilt. Kook je favoriete maaltijd, lees je favoriete boek. Koop iets leuks voor jezelf. Laat je verwennen met een massage. Wees lief voor jezelf. Je hebt maar 1 leven, waarom spendeer je het dan niet aan alle dingen die je leuk vindt?

4 Omgeef jezelf met liefde en positieve energie
Spendeer tijd met vrienden en familie en onthoud dat je heel veel liefde om je heen hebt. Voel de positieve energie die de mensen die je dierbaar zijn uitstralen, soms is dat alles wat je nodig hebt. 

5 Denk niet dat je meer had kunnen doen om je relatie te redden
Stop met jezelf vertellen dat je dingen anders of beter had kunnen doen. Je kunt iets wat slecht is niet redden, hoe graag je dit ook wilt. En geloof nooit, maar dan ook nooit alle dingen die de ander zei om jou naar beneden te halen. Jij bent fantastisch en de manier waarop de ander jou probeerde naar beneden te halen zegt alles over zijn of haar onzekerheid en niets over jou. 

6 Vergeef jezelf voor het feit dat je het hebt toegestaan dat de ander je pijn deed
Jij hoeft die ander niet te vergeven voor het feit dat hij je pijn heeft gedaan. Als jij jezelf maar vergeeft. Vergeef jezelf dat je het toestond dat je zo veel pijn hebt geleden. Vergeef jezelf toen je bleef terwijl je weg had moeten gaan. Vergeef jezelf dat jij je liefde gaf aan iemand die dit niet verdiende.

7 Bied je excuses aan aan de mensen die je pijn hebt gedaan toen jezelf pijn had
Misschien heeft je slechte relatie ervoor gezorgd dat je afstand nam van je vrienden en familie. Verontschuldig je voor de pijn die zij hierdoor hebben gehad. Verontschuldig je en laat het achter je. 

8 Geef jezelf alle tijd die je nodig hebt om te helen
Helen gebeurt niet zomaar. Sta jezelf daarom toe om langzaam weer tot jezelf te komen. Als de tijd daar is komt alles weer goed, houd vertrouwen.

9 Blijf niet hangen in het verleden
Stop met het steeds opnieuw afspelen van je verleden in je hoofd. Stop met het zoeken naar een reden waarom alles is gelopen zoals het is gelopen. Accepteer wat er is gebeurd en ga verder. Focus je op de nieuwe kansen in je leven!

10 Houd van jezelf zoals jij wilde dat die ander van je hield