Ontspanning

Waarom Serfaus-Fiss-Ladis het meest veelzijdige skigebied is!

Waarom Serfaus-Fiss-Ladis het meest veelzijdige skigebied is

Het jaar is nog maar net begonnen, maar ik ging al weer lekker wintersporten! Samen met Bonnie van OHIMP.nl ging ik naar het gebied Serfaus-Fiss-Ladis. Wij verbleven in het dorpje Serfaus en dat is hartstikke schattig. Het is niet alleen schattig, het is ook handig ingericht: er loopt een metrolijn onder het hele dorp door waardoor het niet zo veel uitmaakt waar je zit in het dorp; je stapt namelijk de metro in (die op meerder plekken stopt) en je zit op de piste. En nu we toch zo lekker praktisch bezig zijn, bij de skiliften is een enorm depot waar je je ski’s en schoenen beveiligd kunt stallen. Dus geen gesjouw meer met je ski’s, jeeej!

Helemaal klaar om te genieten van de prachtige natuur en de top pistes in Serfaus-Fiss-Ladis!

Het gebied is een aanrader; met ruim 200 km aan piste kun je los gaan. Sowieso is het een fijn gebied want er is voor ieder wat wils, voor kinderen is dit gebied perfect. Als je van après-skiën houdt dan kun jij je lol op in dé après-ski tenten Patchi en George en als je een echte diehard off-piste fan bent dan is dit gebied ook een topper.

Heerlijke brede pistes, love it!

Voor de kinderen is er van alles geregeld, er is zelfs een restaurant speciaal voor de kid’s waar ze gaan lunchen met hun skileraar. Hier eten ze en kunnen ze spelen en er zijn zelfs ipads beschikbaar voor de iets grotere kinderen. Je brengt je kinderen ’s ochtends naar de les, ze lunchen gezamenlijk en hebben ’s middags ook weer les, zo heb jij ook echt vakantie! Mochten je kinderen het skiën nou even zat zijn dan is er ook een enorme indoor speelhal, met een heuse klimwand.

Het eetgedeelte voor de wat oudere kinderen, inclusief krukken met ipads en een tafelvoetbal spel

Maar denk nou niet dat er alleen gezinnen met kinderen naar Serfaus gaan, het is echt een veelzijdig gebied waar je super goed kunt skiën of boarden. Heb je het skiën wel gezien en ben je klaar voor wat avontuur? Dan is er de Fisser Flieger waarbij je over het gebied zweeft of de Sky swing waarbij je als je wilt zelfs over de kop kunt gaan! Ik durf dat absoluut niet, dus voor mij is rodelen een betere optie :).

Lekker even een drankje doen op het terras in Serfaus

Als je nog honger hebt nadat je de apres-ski bar bent uitgerold dan heb ik nog 3 tips voor restaurants voor je waar Bonnie en ik heerlijk hebben gegeten. De eerste is restaurant Fauser Stadl, ik had gamba’s en het leek wel of ik in een havenstadje in Griekenland zat, zo vers en lekker. Het tweede is Hiasl Stubn, wat gevestigd is in Hotel Gabriela, daar hadden ze een gezond en vegan gedeelte op de kaart, top! En de derde is Haus Claudia, daar heb ik de beste Goulash soep ooit gehad. Plus dat ze daar heerlijke taartjes hebben, aanrader.

Idyllische plekjes, gewoon in het dorp

Serfaus-Fiss-Ladis, wat een mooi gebied! Voor ieder wat wils, mooie brede pistes, gezellige après-ski en goed eten. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik misschien zelfs dit jaar nog een keer terug ga met mijn ouders :)…