Relaties Single

Daten wordt een eitje met deze lichaamstaal-tips van de expert!

Met deze tips wordt daten een eitje

De eerste date is altijd wat ongemakkelijk, je ontmoet een onbekend persoon voor het eerst.. spannend!  Maar je kunt je hier op voorbereiden want wij mensen communiceren onbewust met ons lichaam. Zinloze gebaren zoals de positie van iemands hand of de manier hoe iemand zijn lichaam steeds meer naar voren buigt: het zegt veel of diegene wel of niet op zijn gemak is. En als je weet hoe je jouw date’s lichaamstaal kan aflezen, heb je toch een kleine voorsprong!

Lichaamstaal expert Traci Brown heeft een aantal algemene posities waarop je kan letten tijdens een date. Het is belangrijk om wel in gedachten te houden is dat je date de enige is die echt weet wat er gaande is in zijn of haar hoofd. Want het is natuurlijk nog wel een beetje vroeg om bij de eerste date te vragen: “wat denk je echt?” Maar als je date tijdens jullie afspraakje één van deze gebaren maakt, kan het wel zo zijn dat hij interesse in je heeft.

1. Hij zit aan zijn gezicht
Wanneer mensen ‘vlinders’ in hun buik voelen, zorgt dit ervoor dat de haarvaten in het gezicht opzwellen, waardoor hun gezicht een beetje gaat jeuken. “Als hij vaker over zijn gezicht krabt in jouw bijzijn dan bijvoorbeeld als hij rond zijn vrienden is, geeft hij dit als teken dat hij je leuk vindt!”, aldus Brown.

Als iemand zijn handen op hun gezicht houdt, kan dat ook een teken zijn van bloeiende verlegenheid of zenuwen die samenhangen omdat je date jou toch echt leuk vindtMensen die zich kwetsbaar voelen, zullen eerder hun gezicht met hun vingers aanraken.

2. Hij heeft zijn voeten naar jou gekeerd
Mensen hebben de neiging om hun tenen in de richting te wijzen waar ze naartoe willen, volgens Brown. Als je tegenover je date aan tafel zit en hij heeft zijn voet naar de deur gericht, is het misschien verstandiger om het dessert over te slaan omdat hij toch al praktisch buiten staat.

“Als hij zijn voeten naar jou richt, is het een teken dat hij een oogje op je heeft.” Zegt Traci Brown. “Het zal misschien niet genoeg bewijs zijn dat er een hele relatie van tot stand komt, maar je kan in ieder geval wel blijven voor dessert en koffie.

3. Hartjesogen
Natuurlijk is het menselijk oog niet in staat om te vullen met cartoonharten en kusjes op het moment dat ze iets moois zien. Jammer, want als we allemaal cartoonfiguren waren, zou romantiek veel minder tijd kosten en is het gelijk straight to the point.

Denk aan de pupil in het oog, als een vervanging voor één van die cartoonharten. Het opmerken van de grootte van andermans pupillen heb je niet gelijk door. “Maar als je goed kijkt,” zegt Brown, “zullen zijn pupillen vergroten wanneer hij naar je kijkt en verkleinen als hij wegkijkt.”

Dit komt omdat de pupillen in onze ogen altijd vergroten wanneer we kijken naar dingen die we koesteren. Als je date naar je kijkt en zijn pupillen worden groter, betekent dat dat ze je wel heel speciaal vinden.

Het belangrijkste tijdens een date? Have fun, dan voel je je vanzelf op je gemak en straal je dat uit. Want je date zal zeker ook op jou letten.

Elitedaily.com