Geluk

5 redenen waarom je veranderingen altijd zou moeten accepteren

5 redenen waarom je veranderingen altijd zou moeten accepteren

Ga je starten met een nieuwe baan, verhuizen naar een nieuwe plek waar je nog niemand kent of zit je misschien midden in een scheiding? Veranderingen kunnen moeilijk en soms zelfs traumatisch zijn. Maar veranderingen hebben ook zeker positieve kanten en er zijn genoeg redenen waarom je veranderingen zou moeten accepteren en omarmen.

1 Veranderingen zijn onvermijdelijk
Aan veranderingen zal je niet ontkomen in het leven. Je kan tegen de veranderingen vechten, maar veranderingen horen nou eenmaal bij het leven en ze zullen er altijd zijn. Dus accepteer deze veranderingen en laat ze gebeuren.

2 Veranderingen zorgen voor meer spanning en avontuur in je leven
Wees eens eerlijk, als er nooit iets verandert in je leven en altijd alles maar hetzelfde blijft, dan zou het toch saai worden? Hoe fijn en vertrouwd standvastigheid ook kan zijn, te veel standvastigheid voelt alsof je stilstaat. Verandering geeft je leven een positieve lading.

3 Veranderingen zullen je laten zien wie degenen zijn die echt belangrijk voor je zijn
Je zal er op geen manier beter achter komen wie er echt voor je zijn als je gaat verhuizen, gaat trouwen, een kind krijgt of iemand verliest. Grote veranderingen laten je zien welke personen in je leven een positieve invloed op jou hebben (of een minder goede invloed).

4 Veranderingen zijn nieuwe hoofdstukken van je levensverhaal
Hoe meer veranderingen je hebt doorgaan in je leven. Hoe meer hoofdstukken je zult hebben om op terug te kijken, hoe meer verhalen je hebt te vertellen aan je kleinkinderen en hoe meer lessen je kan delen met mensen waar je van houdt.

5 Door verandering zorgt het universum ervoor dat jij voorbereid wordt op iets wat je altijd al wilde
Het leven loopt soms raar en op manieren die je niet had zien aankomen. En soms lijkt het universum bewust dingen op zijn kop te zetten zodat jij je net dat duwtje in de rug krijgt om een volgende stap in je leven te zetten. Door verandering te omarmen zorg je ervoor dat jij de positieve kant van de verandering ziet en ontvangt.

Als jouw leven op dit moment voor je gevoel een beetje te snel verandert, doe je gordel dan wat strakker, houd je vast en doe je best om deze veranderingen te omarmen. Er zullen ook uit deze verandering goede dingen voortkomen. En hoe makkelijker jij je kunt laten meevaren met de flow, des te sneller zul je voordelen en de positieve kanten van deze verandering merken.