Ontspanning

Relaxt wintersporten? Dan is Serfaus-Fiss-Ladis echt een aanrader

Ik was op wintersport naar het gebied Serfaus-Fiss-Ladis en ik kwam herboren terug. Met Transavia vloog ik binnen 1,5 uur op Innsbruck en na een uurtje rijden met de auto waren we al in Serfaus. Een schattig dorpje waar je direct een vakantiegevoel krijgt. Serfaus maakt het je namelijk makkelijk om vooral te genieten.

Er gaat een metro onder het hele dorp door, waardoor je altijd overal snel bent en je zo op de piste staat. Denk nu niet dat het een enorm dorp is hoor, want het is klein en gezellig en die metro is gewoon lekker luxe. Daarnaast is er bij de liften een skidepot waar je je ski’s en schoenen beveiligd kunt stallen nadat je van de piste bent gekomen. Heerlijk als alles zo makkelijk werkt!

Ook heel relaxt 🙂

Geen gesjouw en gedoe met je skispullen dus, love it. Maar naast skiën of boarden kun je ook heel goed wandelen in Serfaus. Er lopen overal wandelpaden die elke dag geprepareerd worden, dus je hebt er geen speciale schoenen voor nodig. Echt prachtig om door de bomen te lopen en te genieten van de stilte en het uitzicht.

Je kunt ook prachtig wandelen in Serfaus

Ga je met je kid’s skiën? Ook dan kun jij tot rust komen in Serfaus. s’ Ochtends breng je de kinderen naar hun klasje, vervolgens gaan ze skiën en als het tijd is om te lunchen dan doen ze dit in een speciaal kinderrestaurant met hun leraar. Zo heb jij de hele dag ook lekker je handen vrij en kun je echt bijkomen. Natuurlijk mag je ook gewoon gezellig bij je kid’s kijken en wel met ze lunchen, maar het is fijn om de keuze te hebben.

Heerlijke brede pistes

Want skiën en boarden kun je in Serfaus-Fiss-Ladis! De pistes zijn breed en goed geprepareerd, de stoeltjesliften zijn bijna allemaal verwarmd en sleepliften vind er nog sporadisch. Daarnaast heb je in Fiss de Frommes Abfahrt, deze afdaling is 14 km lang! Dat betekent lekker lang skiën zonder lift, geweldig! Ook de Plansegg afdaling in Serfaus is een heerlijke lange afdaling, nog een aanrader! Het gebied Sefaus-Fiss-Ladis heeft 240 km aan pistes. Dat bekent dat je lekkere tochten kunt maken en er voor ieder wat wils is.

Maar één woord: Genieten!

De restaurants in het dorpje zijn Serfaus zijn goed! Check mijn andere artikel over Serfaus-Fiss-Ladis voor mijn restaurant tips. Denk er wel om dat je meestal moet reserveren, je bent niet de enige die van deze culinaire hoogstandjes wilt genieten!

Ben je nog opzoek naar een leuk skigebied, bekijk dan zeker de mogelijkheden eens in Serfaus-Fiss-Ladis, het is een gebied waar ik in ieder geval zeker nog een keer naar terug ga!