Het maken van een quiche lijkt vaak ingewikkelder dan het is. Eigenlijk is het een ideaal gerecht, aangezien je er vrijwel alles in kunt doen wat je lekker vindt. Even de oven in en klaar!
Ik maakte deze variant zonder bladerdeeg; wel vullend, maar niet te vet. Een ideaal gerecht dus wat mij betreft!
Ingrediënten
- 5 eieren
- 200 gram Hüttenkäse
- 2 zoete paprika’s
- 150 gram champignons
- 150 gram tuinerwten
- 150 gram hamblokjes
- Een stuk of 5 cherrytomaatjes
- 1 zoete ui
- 1/2 bol mozzarella
- 2 teentjes knoflook
- verse bieslook
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl kurkuma
- peper en zout
Zo maak je deze quiche!
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snipper de ui en fruit deze kort aan, samen met de teentjes geperste knoflook.
- Snijd in de tussentijd de zoete paprika in stukjes en de champignons in plakjes en voeg toe aan de ui. Breng op smaak met de cayennepeper en kurkuma en laat een paar minuten garen.
- Meng in een kom de eieren met de Hüttenkäse en breng op smaak met de bieslook en wat peper en zout.
- Voeg de hamblokjes en de groenten toe (zorg ervoor dat je niet teveel vocht toevoegt vanuit de gebakken groenten).
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en giet daar het mengsel op.
- Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel deze (met de bolle kant in de quiche) over de quiche. Verkruimel er als laatste wat mozzarella overheen en bak de quiche voor ongeveer 35 a 40 minuten gaar.