Ik kan me deze zalige worteltjes nog goed herinneren. Ik at deze samen met mijn beste vriendinnetje op onze laatste avond in Marrakesh in een fantastisch restaurantje dat goed verstopt zit in het centrum.
In het restaurant werden we vriendelijk welkom geheten en via een statige trap naar de vide geleid. Daar waren allemaal knusse zitjes gecreëerd en waren de muren versierd met allerlei verschillende Marokkaanse kleden. Het was er gezellig druk en rumoerig. We kregen een proeverij van Marokkaanse smaken en de hele tafel werd volgezet met kleine schaaltjes zodat we alles konden proeven. Het is jammer dat we dit restaurant pas op de laatste avond hebben ontdekt, want ik had er graag nog eens gegeten. Alle gerechtjes waren zo verfijnd en mooi op smaak gebracht.
Een van de gerechten die ik super lekker vond waren deze worteltjes die je gaart in een mengsel van honing, sinaasappelsap en citroen en garneert met wat geroosterde sesamzaadjes en verse koriander.
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
4 wortelen, geschild en in grove stukken gesneden
1 perssinaasappel
1 citroen
bosje koriander
1 theel. komijn
1 theel. korianderpoeder
0,5 theel. gemberpoeder
zout
2 theel. honing
1 eetl. sesamzaad
zonnebloemolie
Schil de wortelen en snijd deze in grove stukken. Gooi de worteltjes in een pan met een laagje water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten opstaan. Giet de wortels vervolgens af en verhit ondertussen een koekenpan op het vuur. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en bak hierin de specerijen voor 2 minuten mee. Voeg de wortels toe en bak dit 5 minuten aan.
Pers de sinaasappel en voeg ongeveer 3 eetlepels toe aan de wortels samen met 1 eetlepel citroensap en de honing. Breng langzaam aan de kook en laat de saus zachtjes indikken.
Rooster 1 eetlepel sesamzaad en voeg dit samen met de fijngesneden koriander toe aan de worteltjes. Serveer direct.