Geen categorie

Josine testte de activity tracker Fitbit Charge 2 uit

Fitbit Charge 2
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Ken je dat gevoel van vroeger, wanneer je tijdens Sinterklaas een cadeautje had gekregen en je niet kon wachten om er mee te spelen? Dat ouderwetse gevoel had ik ook toen ik de Fitbit Charge 2 uitpakte. Ik kon niet wachten om er mee te ‘spelen’. En ik werd niet teleurgesteld, dit is zo’n coole gadget!

Ik vind een activity tracker handig als ik ga sporten, dan kan ik tenminste bijhouden of ik vooruitgang boek en hoe ver en snel ik heb gerend. Dat de Fitbit Charge 2 veel meer voor je doet, dat had ik niet verwacht!


De hoogtepunten van die kleine apparaatje zijn voor mij:

  1. PurePulse technologie: je hartslag wordt de hele dag gemeten.
  2. VO2 Max: dit geeft inzicht in hoe je lichaam omgaat met zuurstof tijdens de trainingen.
  3. Relaxfunctie: Je kunt rustmomenten inbouwen doormiddel van speciale ademhalingsoefeningen.

Hup bewegen
Ik werd door de Fitbit Charge 2 op sommige punten goed met mijn neus op de feiten gedrukt, ik zit blijkbaar nogal veel op een dag…. Maar daar laat de Fitbit me niet mee wegkomen, nee om de zoveel tijd krijg ik een seintje via mijn horloge dat het tijd is om even te bewegen. Ik heb als doel ingesteld dat ik 10.000 stappen per dag wil zetten (lukt me de ene dag beter dan de andere) en mijn Fitbit horloge gaf me regelmatig aan hoeveel passen ik nog moest zetten om mijn doel voor die dag te halen. De Fitbit heeft er dus bij mij zeker voor gezorgd, dat ik gedurende de dag meer beweging krijg.

Lekker slapen
De Fitbit Charge 2 trackt ook je slaappatroon, hij doet dit automatisch dus je hoeft hier niets voor in te stellen. En ik moet zeggen: hij is super accuraat, had ik niet verwacht. Ook wel fijn is dat ik soms het gevoel heb dat ik de hele nacht wakker lig, wanneer ik de volgende ochtend mijn ‘slaapresultaat’ bekijk op de app dan zie ik dat ik eigenlijimage2k best goed heb geslapen, dat geeft mij een rustig gevoel.

App
Ja ik had het net over de app, je kunt de bijbehorende app downloaden uit de App Store, Google Play of de Microsoft Store. Al je scores vind je dus terug in de app. Hoeveel verdiepingen heb je vandaag ‘beklommen’, hoeveel calorieën heb je verbrand, hoeveel stappen heb je gezet, hoeveel minuten ben je actief geweest, hoeveel kilometer heb je gewandeld, wat is je hartslag?

Hoe fit ben je eigenlijk?
VO2 geeft inzicht in hoe jouw lichaam omgaat met zuurstof tijdens je training. De combinatie van PurePulse en VO2 Max zorgen ervoor dat jij weet wat jouw optimale workout intensiteit is. Omdat de Fitbit Charge 2 jouw cardio score en jouw cardio fitness level bijhoudt kun je zien wat je moet doen om jouw fitheid te verbeteren. Dit kan zijn door meer te bewegen, intensiever te bewegen, of door een gezonder gewicht te verkrijgen. Daarnaast kun je jouw score vergelijken met andere mensen van jouw leeftijd en sekse en zie de resultaten van topsporters.

Work-out!
Zoals ik al zeimage1-1i, ik vind het fijn om mijn vooruitgang tijdens het sporten in de gaten te houden en dat kan zeker met de Fitbit Charge 2. Ik kan zien hoever ik heb gelopen, hoe hard ik heb gelopen en hoeveel calorieën ik heb verbrand. Maar dat is niet het enige ik kan hem ook gebruiken als ik ga
fietsen, bootcampen, fitnessen of een interval training doe. Je kunt namelijk uit 19 activiteiten kiezen!

En ontspan..
Doormiddel van de speciale ademhalingsoefeningen kun je ook rustmomenten inbouwen. Door de ingebouwde ademhalingssessies kun je met behulp van je horloge ontspannen en tot rust komen. Elke ademhalingssessie is gepersonaliseerd, de Fitbit Charge 2 gebruikt de gegevens van je hartslagmeter zodat je het meeste baat hebt bij je ontspanningssessie.

Conclusie
Ik vind de Fitbit niet alleen ‘nice to have’ maar ook echt een toevoeging! Mijn horloge zorgt ervoor dat ik voldoende beweeg, motiveert me om meer uit mijn workout te halen en heeft enorm veel mogelijkheden terwijl het heel gebruiksvriendelijk is. Daarnaast zitten er leuke extra’s op. Zo gaat je horloge trillen als je telefoon afgaat, super handig als je tel weer eens onder in je tas ligt en je hem anders nooit af had horen gaan :). Je kunt alles instellen zoals jij wilt en er echt jouw persoonlijke activiteiten tracker van maken, aanrader! Ben ik dan alleen maar positief? Nou eigenlijk wel, ik moest in het begin alleen even wennen aan het feit dat je je horloge om de 5 dagen ongeveer moet opladen.

Fitbit.com

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie