Kwark. We weten inmiddels dat het een erg voedzame toevoeging is aan je dagelijkse voeding. Maar om elke dag met een bak kwark voor je snuffert te zitten word op een gegeven moment ook wat eentonig. Vandaag deel ik een heerlijk voedzaam recept met in de hoofdrol kwark!
Kwarkbollen
Ingredienten voor 12 kwarkbollen:
- 250 gram magere kwark (smaak naar keuze)
- 250 gram volkorenbloem
- 2 eieren
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- 50 gram krenten
- 40 gram ongezouten en ongebrande noten mix
- Snufje zout
Benodigdheden:
- Grote kom
- Spatel
- 2 lepels
- Bakplaat
- Bakpapier
- Oven
Bereiding:
- Wel de krenten voor 15 minuten in warm water.
- Verwarm je over voor op 180 graden.
- Giet de krenten af.
- Doe alle ingrediënten in de kom en meng het goed door.
- Maak met behulp van de twee lepels 12 hoopjes die je vervolgens over je bakplaat met bakpapier verdeelt.
- Bak ze nu voor 20 minuten in de oven.
- Even af laten koelen en Voilà!! Heerlijke eiwitrijke kwarkbollen!
Enjoy!!
Voedingswaarde per stuk:
- 123,66 kcal.
- 3,83 gram vetten
- 17,33 gram koolhydraten
- 5,66 gram eiwitten
Ik zou het erg leuk vinden mocht je mijn recept maken het mij te laten weten wat je er van vond.
Vragen en opmerkingen kun je achterlaten bij de comments.
Of stuur een e-mail naar: marlot@bijtwijs.nl
Liefs,