Relaties

9 Signalen dat jullie relatie goed zit

De communicatie regels voor een goede relatie

1 Er is rust in jullie relatie en in jullie huis
Je relatie zou je rots in de branding moeten zijn. Het zou moeten zijn waar jij je goed en veilig voelt. Wanneer je merkt dat jij je vaak nerveus of gestrest voelt als je thuis bent, of dat je op eieren loopt wanneer je partner er is dan kan dit een rode vlag betekenen dat er iets niet goed zit.

2 Je wordt aangemoedigd om onafhankelijk te zijn en om te groeien
Het is belangrijk om je eigen dromen, hopen en verlangens te hebben. Je partner mag je nooit het gevoel geven dat hij de volledige controle over jou wilt, en andersom.

3 Er respect, ten alle tijden
Jij hebt niet alleen respect voor je partner, je hebt ook respect voor jullie relatie en alles wat daar omheen hangt. Je respecteert de dromen en verlangens van de ander. Ook tijdens ruzies schelden jullie elkaar niet uit, ook al ben je boos op elkaar er blijft wederzijds respect.

4 Intimiteit gaat verder dan slaapkamer
Maak niet de fout om te geloven dat chemie in de slaapkamer het aller belangrijkste van jullie relatie is. Kijk verder dan dit en werk samen aan iets diepers. Zorg dat jullie band goed en sterk is. Het hebben van de combinatie van al deze factoren zorgt voor een mooie relatie.

5 Je maakt niet constant zorgen over je parter aan het doen is
Wanneer je relatie goed zit dan maak jij je niet constant zorgen over wat je partner aan het doen. Of hij vreemd gaat, of hij wel genoeg van je houdt of waar jullie samen staan. Je bent te druk bezig met het creëren van een leven samen om je over dit soort dingen druk te maken.

6 Je bespreekt dingen met je partner, niet met je vrienden
Zo veel relaties gaan kapot door miscommunicatie, of nog erger gebrek aan communicatie. Als er iets niet goed zit in de relatie dan is het je recht om hierover te praten. Je mag je zorgen en gevoelens uiten naar je partner. En in plaats te klagen bij je vrienden zul jij naar je partner toe gaan om dingen te bespreken.

7 Je ziet jezelf over 30 jaar nog steeds met je partner
De meeste mensen stappen in een relatie en zien hun toekomst niet verder dan een paar jaar vooruit. Misschien trouwen, kinderen krijgen en een 5 jaren plan. Maar kijk eens verder. Als jullie kinderen de deur uit zijn, er wat kilo’s bij zitten, jullie grijs of kaal zijn. Wat zie je dan? Zie je dan ook je partner voor je en zie jij jullie samen liefdevol oud worden?

8 Je probeert elkaar niet te veranderen
De grootste fout die mensen kunnen maken is een relatie met iemand beginnen en denken dat ze de ander wel kunnen veranderen. Maar jij moet van je partner houden zoals hij is, met al zijn gekke trekjes en natuurlijk geldt dit andersom ook.

9 Jullie stappen makkelijk over dingen heen
Geen enkele relatie is perfect. Er zullen ruzies, discussies en teleurstellingen zijn. Maar het is belangrijk om de problemen samen op te lossen. We maken allemaal fouten, dus vergeef elkaar.