Deze snack is gemakkelijk te maken en een stuk gezonder dan de kant en klare borrelnootjes uit de supermarkt. Officieel zijn kikkererwten natuurlijk geen nootjes, maar door deze lekker te kruiden en knapperig te bakken zijn ze minstens zo lekker (en verantwoord ;-)).
Nodig
- 200 gr kikkererwten uit blik
- 1 tl gesmolten kokosolie
- 2 tl Kerriepoeder
- 2 tl Paprikapoeder
- 2 tl Knoflookpoeder
- Zeezout naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de kikkererwten goed schoon, maak voorzichtig droog en meng deze goed met de kokosolie en daarna met de kruiden en zeezout.
- Leg de kikkererwten op een bakplaat, bekleed met bakpapier, neer.
- Rooster de kikkererwten een half uur en hussel ze iedere 10 minuten even om.
Tip: Mocht je nog wat borrelnootjes over hebben, dan zijn ze ook heel lekker in een salade!
Enjoy!