Ontspanning

5 manieren waarbij reizen jou helpt om positiever te worden

5 manieren waarbij reizen jou helpt om positiever te worden

We weten allemaal dat een vakantie, reis of weekendje weg voor een heerlijke verfrissing kan zorgen. We laten onze dagelijkse ‘problemen’ thuis en kunnen er letterlijk vanaf een afstand naar kijken. Dit zorgt ervoor dat we er optimistischer naar kunnen kijken. Soms blijft dit optimisme eenmaal thuis nog even hangen, maar vaak val je toch al snel terug in je oude gewoontes.

Hoe zorg je er dan voor om dit gevoel zo lang mogelijk vast te houden? Een simpel antwoord: reis zorgvuldig. Ga op vakantie of reis met een missie en ontdek jezelf net zo veel als de bestemming die je wilt ontdekken. Het gaat er namelijk niet om waar je heen gaat, maar dat je het met de volle aandacht doet. Vraag jezelf bij de dingen die je doet af of het past bij jouw leven thuis en of het je echt enthousiast maakt. Onthoud dat elke reis uniek is en wat voor de één werkt, werkt mogelijk niet voor de ander. Als je gewend bent aan comfort, dan is een wandel- of kampeervakantie misschien niet ideaal en is het beter om een comfortabele accommodatie te huren, bijvoorbeeld op een portaal als huurportaal.nl en van je vakantie te genieten. Maar experimenteer met verschillende reismethoden en ontdek wat voor jou het beste werkt om positiever te worden.

Zo pak je het aan
De positiviteit van een vakantie ook thuis vasthouden is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is zeker niet onmogelijk! En daarom is er een handige checklist om dit na te streven.

1 Laat de controle los
Sommige mensen zoeken alles van te voren tot in de puntjes uit. Probeer dat juist los te laten. Als je ergens rondloopt en iets interessants ziet, ga er dan heen en ontdek of het ook echt interessant is. Ondanks dat je misschien onderweg was om iets anders te doen. Het is juist goed om wat meer los te laten en de dingen gewoon te laten gebeuren in plaats van je aan een strak schema te houden, dat geeft je namelijk een stuk meer vrijheid.

2 Laat je nieuwsgierigheid gaan
Als je op een nieuwe plek bent, kun je niet meer op de automatische piloot handelen. Daar kun je een groot voordeel uit halen. Laat je nieuwsgierigheid daarom gewoon gaan en ga op ontdekking uit. Zo kom je vaak achter de mooiste plekjes.

3 Er zijn geen obstakels
Als je op een nieuwe plek bent, ben jij eigenlijk de enige obstakel. Als je thuis bent, kun je namelijk altijd wel een reden vinden om iets niet te doen of niet te kunnen. Deze gedachten worden een stuk minder als je op reis bent. Je kunt hier echt doen wat je wilt doen, zonder invloed van buitenaf.

4 Leer jezelf kennen
Als je uit je comfort zone gaat, ga je op een heel andere manier naar dingen kijken. Je maakt je minder zorgen over de kleine dingen van het dagelijks leven. In je eentje door een onbekende stad rondlopen, kan ervoor zorgen dat je op een andere manier naar jezelf gaat kijken, vooral als je je telefoon even thuis laat. Alleen zijn op reis is een goede manier om je gevoelens onder ogen te komen.

5 Leef in het moment
Op reis is het een stuk makkelijker om in het moment te leven. Je hebt zorgen van nu, niet die van gisteren of morgen. Je moet uitvinden hoe je kunt communiceren als je de taal niet spreekt, en zelf uitvinden hoe je ergens komt. Dit zorgt ervoor dat je alles wat je hebt een stuk meer kunt waarderen.

ps Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @Herhealth.nl

Unstuck.com