Geluk

Hoe kun jij je hart en geest openzetten?

Hoe kun jij emotioneel sterker worden

Door je hart en geest te openen maak je een enorme kracht in jezelf los. We hebben ego’s die ons bepaalde ideeën over onszelf en over de wereld om ons heen geven.
Sommige van deze ideeën die zijn ingegeven door ons ego zorgen er voor dat we verdrietig, onzeker of boos worden. Het leert ons om beoordelen en te veroordelen. Door je hart en geest te openen kun je boven je ego uitstijgen en in contact komen met de vredige, liefdevolle energie welke in jou zit.

Om je te helpen om je hart en geest open te zetten kun je de onderstaande stappen proberen:

1 Probeer je ego onder controle te houden. Je ego controleert je gedrag. Het is krachtig en het kan, als je dit toestaat, je leven controleren of zelfs beheersen. Want je ego kan tussen jou en je hart instaan. Het staat je soms niet toe om echt te voelen, om je emoties te tonen en om je kwetsbaar op te stellen.

2 Probeer oordelen los te laten. Onze geest zit vol ideeën die ons zijn geleerd door externe factoren: ouders, cultuur, vrienden, leraren, geliefden. Maar probeer je geest open te stellen, te luisteren naar je hart. Wat ons is aangeleerd hoeft niet altijd juist te zijn, luister naar jezelf.

3 Oefen stil te zijn. Veel mensen hebben tegenwoordig bijna geen tijd meer om te genieten van de stilte. Ze zijn te druk met praten, tv kijken, muziek luisteren of met hun telefoon bezig. Omdat we hier zo druk mee zijn kunnen we onszelf vergeten, wat stress en nervositeit tot gevolg kan hebben. Probeer te begrijpen dat we de kracht hebben om onze hersenen en onze geest rust te gunnen en opnieuw op te laden. Begrijpen dat je jouw geest kunt laten relaxen door bijvoorbeeld meditatie. Stil zijn en rust in je hoofd creëren is essentieel waneer je de kracht in jezelf wilt loslaten.

4 Leer mediteren. Er zijn veel meditatie technieken. Maar het resultaat is het zelfde: een relaxte staat van mentaal en psychisch welzijn te creëren door je focussen op je geest. Wanneer je mediteert creëer je balans en laat jij je geest en hart samenwerken.

5 Vertrouw op jezelf. Onthoud altijd dat je speciaal bent. Wij mensen leren elke dag weer, we leren onszelf kennen en we leren ook dat we op onszelf mogen vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en in de dingen die je doet, zal je als mens nog verder laten groeien. Herken de lessen die je geleerd hebt in het verleden van negatieve en positieve gebeurtenissen en vertrouw op die lessen en de leering die jij daar uit hebt getrokken.

7 Hoop doet leven. Op sommige momenten in ons leven zijn we wel eens geneigd om het bijltje er bij neer te gooien, om de hoop op te geven. Maar het leven is vol uitdagingen, soms komen er zelfs problemen voorbij die te groot lijken. Wanneer dit gebeurt is het normaal om de hoop te verliezen. Maar blijf hoop houden, blijf proberen om te onthouden dat er weer licht aan het eind van de tunnel is.

Mindbodygreen