Net als Lisa ben ik gek op pannenkoeken. Het liefst eet ik ze als ontbijt, lunch, diner én tussendoortje. Omdat de ouderwetse pannenkoeken met een flinke lading suiker en stroop niet onbeperkt in mijn eetpatroon passen maakte ik vandaag een gezondere variant met zoete aardappel! En het resultaat mag er wezen! Deze pannenkoekjes zijn namelijk heerlijk romig en zoet! Best wel een héle fijne manier om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groentjes te komen, toch? 😉
Voor ongeveer 8 pannenkoekjes
Wat heb je nodig?
♥ Blender
Wat zit er in?
♥ 1 zoete aardappel van ongeveer 200 gram
♥ 90 gram volkoren speltmeel
♥ 3 eieren
♥ 200 ml water
♥ 2 tl honing
♥ 2 tl kaneel
♥ 2 tl wijnsteenbakpoeder
♥ Snufje zout
♥ Kokosolie om in te bakken
En hoe maak je het?
♥ Schil de zoete aardappel.
♥ Zet een steelpan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel ongeveer 20 minuten, zodat deze goed zacht is.
♥ Prak de aardappel fijn en laat goed afkoelen.
♥ Doe de aardappel en het water in de blender en meng tot een mousse.
♥ Voeg de speltmeel, eieren, honing, kaneel, wijnsteenbakpoeder en zout toe en meng tot een glad beslag.
♥ Controleer of het beslag de gewenste dikte heeft. Let op! Het beslag is dikker dan je van normaal pannenkoekenbeslag gewend bent. Voeg zo nodig wat water of meel toe om de gewenste dikte te bereiken.
♥ Verwarm wat kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
♥ Giet steeds een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak de pannenkoekjes ongeveer anderhalve minuut aan elke kant.
TIP: Eet je pannenkoekjes met banaan, kaneel en een scheutje honing! Veel gezonder dan de ouderwetse poedersuiker en stroop en minstens net zo lekker!