Geluk Relaties

Het exen issue

HOe trek je nou iemand aan die wel klaar is voor een relatie?
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Een van de dingen waar ik heel trots op ben, zijn de exen van mijn man. Ja, je leest het goed.

Exen zijn een complex onderwerp. Vaak lijkt er een automatische spanningsveld te ontstaan tussen de ex en de huidige partner. Concurrentie, onzekerheid, oordeel, jaloezie, etc. Veel vrouwen vinden het nodig om een mening te hebben over de ex-heks. En veel exen vinden het nodig om een mening te hebben over de nieuwe ‘leg’.

Natuurlijk heeft de man daarin een cruciale rol. Zijn de relaties volledig van twee kanten losgelaten? Zijn er kinderen in het spel? Is de nieuwe ‘leg’ een soort van stiefmoeder-sollicitant? Doet ze het wel goed? Heel spannend allemaal.

Als een ex en een nieuwe vlam elkaar voor het eerst ontmoeten, is er vaak 3 seconden bevriezing. Net als honden die voor het eerst aan elkaar snuffelen. 3 seconden elkaar strak aankijken. En dan wordt het spelen of oorlog.

Mijn man en ik schelen 13 jaar, waardoor het (voor mij) logisch is dat hij een ‘drukkere’ liefdesleven achter de rug heeft dan ik. Ik ken de vier belangrijkste exen, waaronder de twee moeders van zijn kinderen uiteraard. Mijn conclusie: het zijn echt toffe vrouwen!

Ze zijn mooie, intelligente, vrouwelijke vrouwen met humor die stuk voor stuk hard werken aan hun eigen geluk. En ze hebben ook nog smaak, want ooit gingen ze helemaal voor hem. Net als ik nu.

We zijn gelijk. Niemand is beter of slechter. Ze hielden ook zielsveel van hem, net als ik nu. Is dat een bedreiging voor mij? Waarom zou het? Ik heb ook eerder van iemand gehouden, daar doe ik mijn huidige man niets mee te kort.

De open band zorgt soms voor hilarische of ontroerende momenten. Zo heb ik altijd de grootste lol met de moeder van Sam (stiefzoon).  Samen naar de ouderenavond, dollend over onze complexe band. Samen de fontein induiken op onze bruiloft in Sevilla. Of de slappe lach met een andere ‘ex’ over maffe ideeën waarop  we de arme manlief in de maling kunnen nemen. (Ik weet het, hij heeft het zwaar te verduren met mij)

Hoe dan ook: niemand is beter of slechter. Niemand hoeft te winnen. Een ex is geen concurrentie. Positief naar iemand kijken is een keuze. En nee, ik hoef niet altijd een mening te hebben over de keuzes van een ander. En als ik dat wel heb, denk ik meteen aan alle minder slimme keuzes die ik ooit gemaakt heb. En dat zijn er genoeg dus ben ik meteen klaar met oordelen.

Ik ben klaar met oorlogen tussen vrouwen. Er is al genoeg ellende in de wereld. Als vrouw zijnde vind ik dat we best mogen beginnen met het steunen van elkaar. Maar dan moeten we onze onzekerheid overwinnen. En dat is precies  wat ik met Irresistible You wil bereiken.

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie