Ik ben dol op een broodje kaas tijdens de lunch, maar soms vind ik het ook heel erg fijn om zelf aan de slag te gaan en een heerlijk broodje in elkaar te flansen. En zo ontstond er ineens een heerlijke gerookte kipsalade met bleekselderij en een dressing van yoghurt, mayonaise en mosterd. Gerookte kipfilet en avocado gaan heel goed samen, en in combinatie met wat kiemen heb je binnen 15 minuten een heerlijk lunchgerecht.
Wat zijn kiemen?
Ik ben zelf dol op kiemen (gek woord als je het zo twee keer achter elkaar typt). Kiemen zijn uitlopers van zaden en kiemen bevinden zich in het stadium tussen zaad en een jonge plant. De benodigde voeding wordt op dit moment nog uit het zaad gehaald en omgezet in waardevolle voedingsstoffen. Kiemen bevatten een hoge concentratie aan mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, fosfor en kalium. Super gezond dus, en ook nog eens lekker!
Gerookte kipfilet koop je bij de slager. Wanneer je in het bezit bent van een rookoventje en tijd, dan kun je de kip natuurlijk ook zelf roken. Hier lees je hoe je dat klusje klaart. Geen rookoventje en toch roken? Ook dat kan! Ik geef tips hoe je zelf een rookoventje in elkaar kunt knutselen. Werkt prima!
Deze gerookte kipsalade is heerlijk op een broodje, maar smaakt ook heerlijk op een toastje tijdens de borrel.
INGREDIËNTEN
- 1 avocado
- een half sjalotje, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- het sap van een halve citroen
- kiemen (preischeuten, alfalfa)
- 1 gerookte kipfilet
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout
- broodjes