Onlangs maakte ik mijn eigen curry pasta. Je kunt het jezelf natuurlijk makkelijk maken en hier een kant en klaar potje voor gebruiken, maar omdat ik geen gebruik maak van pakjes of zakjes uit de supermarkt maak ik deze pasta zelf. En die smakelijke curry pasta draai je binnen een aantal minuten in elkaar. Hoe leuk is dat?!
Aan deze curry heb je ook niet veel werk en het resultaat is écht heerlijk! Serveer deze curry samen met rijst en sperzieboontjes of zelfgemaakt zoetzuur.
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
250 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 uien, fijngesneden
een halve rode peper, fijngesneden
een handje koriander incl. steeltjes, fijngesneden (bewaar een deel van de blaadjes voor de garnering)
gember, ter grootte van een duim, fijngesneden
4 grote tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
400 ml. kippenbouillon
1,5 – 2 eetl. curry pasta
2 blaadjes laurier
een hele flinke hand gedroogde rode linzen*
rode wijn
zonnebloemolie
peper & zout
limoen, in partjes
yoghurt
* gebruik je linzen uit blik, halveer dan de hoeveelheid vocht in dit recept. De curry hoeft dan ook geen heel uur op het vuur te staan. 15 minuten tot een half uur is dan voldoende.
Bak in een braadpan de uien, gember, peper en koriander samen met een scheut olie in 10 minuten zachtjes bruin. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg een scheut rode wijn toe en kook voor een paar minuten. Voeg hierna laurier, tomaten, linzen, curry pasta en de bouillon toe. Meng dit goed door elkaar en laat de curry met een deksel op de pan ruim een uur zachtjes stoven. Roer regelmatig! Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Serveer de curry samen met rijst, koriander, een klodder yoghurt en partjes limoen.