Dit recept had ik echt heel lang geleden een keer gemaakt en ik was het bijna vergeten, oeii haha! Maar dit is zeker wel een lekker & super simpele maaltijd! Couscous met chipolata worst. Je hebt helemaal niet zoveel ingrediënten nodig en de couscous is best fris, dat komt ook door de citroen. Dit gerecht is dus heel makkelijk en snel om te maken. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Hier komt het recept!
Laat je ons weten als je het recept hebt gemaakt? Deel gerust een foto op Facebook of Instagram van jouw creatie en tag ons dan daarin. Zo kunnen wij met jullie mee genieten haha ?
Ingrediënten: (2 personen)
- 100 gram couscous
- 1 punt paprika
- 75 gram feta
- 2 stuks chipolata worst
- 1 courgette
- 1 handje gedroogde rozemarijn
- 6 el mais
- 10 cherrytomaten
- 1/2 citroen sap
Zo doe je het:
- Snijd de punt paprika en courgette in kleine stukjes.
- Maak de couscous klaar (laat wellen in water) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de chipolata worst gaar.
- Wanneer de chipolata worst klaar is, snijd je deze in kleine stukjes. (wikkel nog even in aluminiumfolie zodat deze warm blijft)
- Snijd ook de feta in stukjes en de cherrytomaten door de helft en voeg nu alle groentes samen met de feta door de couscous heen.
- Meng alles goed door elkaar ( inclusief chipolata worst) , nu ook met de mais en de gedroogde rozemarijn kruiden.
- Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat extra kruiden!
- Klaar is je recept!!Super simpel toch?!