Hier een lekker broodje bloemkoolburger! Bloemkoolburger?! Jaaa, je hoort het goed. Jij kunt gewoon je eigen groente burger maken van bloemkool, super leuk toch?! Het is ook helemaal niet moeilijk en het kost weinig tijd.. nou super handig! Dit broodje is lekker fris, door de tzatziki & komkommer erbij. Echt binnen no-time staat dit broodje bloemkoolburger op tafel. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Je kunt dit natuurlijk ook lekker eten als lunch. Het is helemaal vegetarisch trouwens! Zo heb je ook nog eens een dagje zonder vlees of vis.. ook wel een keer goed toch?! Nou hier komt het makkelijk recept! Succes
Ingrediënten: (4 burgers)
- 250 gram bloemkool
- 1 ei
- 1 ui
- 3 el bloem
- 4 el paneermeel
- 1 tl provencaalse kruiden
- 2 tl paprikapoeder
- 4 x wit broodje
- 4 el tzatziki
- 1/2 komkommer
- 1 tomaat
- 4 handjes rucola
Zo doe je het:
- Snijd de bloemkool in roosjes, breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool roosjes gaar. (15 minuten)
- Ondertussen snijd je een ui fijn, de komkommer en tomaten in plakjes.
- Doe de bloemkool roosjes in de keukenmachine en meng fijn.
- Voeg nu het ei toe, samen met de ui, bloem, paneermeel en de kruiden (paprikapoeder-provencaalse kruiden).
- Meng het geheel van de bloemkool goed door elkaar.
- Verhit wat olie of bakboter in een koekenpan en maak bolletjes van het bloemkool mengsel.
- Bak de bloemkoolburgers aan beide kanten ongeveer 5 minuutjes.
- Snijd de witte bolletjes open, besmeer met tzatziki, verdeel 1 handje rucola erover en verdeel de komkommer en tomaten erover.
- Als laatst leg je de bloemkool burger op het bolletje.Klaaaar, serveren maar! Serveer eventueel nog met wat extra tzatziki.Laat je ons weten wat je van dit recept vond? Wij vinden het altijd super leuk om te horen wat jullie er van vinden en delen via Facebook of Instagram onder vermelding van onze naam: Hongeralseenpaard.
Thanksss en succes natuurlijk haha