Mmm jammieee… een gezond tussendoortje: Amandel-dadel repen! Deze repen hoeven niet de oven in, maar je eet ze gewoon gelijk op! Super ideaal dusss. Deze repen zijn zeker voedzaam en is dan ideaal om te snacken als je trek hebt. Deze repen zou je ook goed kunnen eten voor of na het sporten, dat geeft je vast een boost! Over sporten gesproken… ik ga vanavond, dat heb ik met mezelf afgesproken haha. Misschien dat ik wel een reep mee neem voor onderweg want ik heb er nog een aantal in de koektrommel zitten. Hier komt het recept, succes en geniet ervan!
Ingrediënten: (± 8 repen)
- 200 gram dadels
- 50 gram amandelen
- 50 gram geraspte kokos
- 3 el chiazaad
- 1 el kokosolie
- 1 rijstwafel
Zo doe je het:
- Week de dadels in wat lauw water voor ongeveer 10 minuten totdat de dadels wat zachter zijn geworden. (als je medjool dadels hebt, is dat eigenlijk niet echt nodig)
- Meng de noten, kokosrasp, dadels, chiazaad, rijstwafel en de kokosolie in een keukenmachine.
- Zorg ervoor dat alles goed is gemengd en je kleine stukken hebt van alles.
- Maak 1 grote bal van het amandel-dadel mengsel.
- Druk de bal plat en maak er een vierkant/rechthoek van. Leg op wat bakpapier.
- Zet de amandel-dadel repen in de koelkast voor ongeveer 30 minuten, zo worden ze nog iets harder.
- Haal de amandel-dadel repen uit de koelkast, snijd in ongeveer 8 stukken en wikkel eventueel in een papiertje. (dat staat gewoon erg leuk haha)
Klaaaar zijn je heerlijke repen!
Je kunt ze gemakkelijk bewaren in een luchtdichte trommel, zo kun je ze denk ik wel een aantal dagen of een week bewaren. Misschien zijn ze al wel veel eerder op haha ? Bij mij altijd wel… hmmm haha wat gek.
Eet smakelijk!