Ontspanning

Dit is waarom jij je volgende wintersport naar Kirchberg moet gaan

Dit waarom je naar Kirchberg op vakantie moet gaan
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Lucky me, ik mocht met Zoover.nl mee naar Kirchberg om daar een paar dagen te gaan skiën. Ik dacht alleen dat ik in plaats van skiën zou gaan hiken in de bergen, aangezien het weerbericht al een tijdje een heerlijk zonnetje aangaf. En voor een wintersportvakantie heb je toch echt sneeuw nodig… Vol goede moed stapten we in Amsterdam op het vliegtuig om ruim een uur later te landen op Innsbruck, vervolgens moesten we nog een uurtje met de bus en hoppa we waren op ons bestemming.

Wandelen
Nadat we waren ingecheckt in het Alpen Glück Hotel Kirchberger Hof (prachtig hotel met zwembad en sauna) hebben we de lift naar de pistes genomen voor een heerlijke wandeling. Een wandeling in de sneeuw wel te verstaan! De volgende keer dat je weer gaat skiën moet je echt tijd maken voor een wandeling door de sneeuw, wat een rust, wat een uitzicht en behoorlijk intensief.

Genieten van de rust en de natuur tijdens een wandeling

Snow farming
De volgende dag kon het ‘echte’ werk beginnen, we gingen skiën. En de sneeuw was goed! Had ik me dus voor niets druk gemaakt. In Kirchberg doen ze namelijk iets heel bijzonders, ze doen aan snow farming. Yep snow farming, wat betekent dat ze de verse goede sneeuw van het jaar daarvoor bewaren en afdekken met isolatie materiaal. Deze sneeuw verspreiden ze het seizoen daarop vanaf oktober op de pistes, zo ben je in Kirchberg dus altijd verzekerd van goede sneeuw!

In de skilift 🙂

Het gebied
Kirchberg is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skier. Met 179 km aan pistes in Kirchberg en 284 km aan pistes in het gebied Skiwelt heb je samen een enorm gebied met wel 364 km aan pistes. Tussen Kirchberg en Aschau kun je met Ki-West gondel direct de pistes van Westendorf en Brixen im Thale (Skiwelt) bereiken. Ik heb echt heerlijke afdalingen gemaakt deze dagen, de pistes zijn lekker breed en super geprepareerd.

Skiles op de pistes in Kirchberg

Eten en drinken
Als ik eerlijk ben denk ik niet direct aan lekker eten als ik ga wintersporten. Het niet zo gezonde eten en de buikpijn achteraf neem ik vaak voor lief. Maarrrr dat was deze keer anders, ik heb 2 restaurants op de piste voor je gevonden waar je echt heerlijk kunt eten! De eerste is Gasthof Ochsalm, dit restaurant ligt net onder lift E2 en aan blauwe pistes 16 en 26. De tweede is Schutzhütte Steinbergkogel, dit restaurant bovenaan de Steinbergkogel lift C1. Bestel hier vooral de pasta met gamba’s :). Ook beneden in het dorp heb ik nog een heerlijk restaurant voor je: Restaurant Kupferstube, de chef is wereldkampioen barbecuen en dat proef je.

Eten met een prachtig uitzicht bij de Steinbergerkogel

Whaaa rodelen
Hier kan ik kort over zijn: DIT MOET JE DOEN! Het was zo eng en zo cool, wij gingen ’s avonds om half 7 naar de rodelbaan om met je sleetje in de skilift naar boven te stappen. Vervolgens kun je 3km naar beneden sleeën. Ik vind dit soort dingen dus altijd hartstikke eng en ik snapte niet hoe ik moest sturen.. hahaha heel stom. Dus ik kwam als laatste aan bij het restaurant wat halverwege de baan ligt. Daar hebben we weer lekker gegeten en je hebt daar een prachtig uitzicht over het dorp. Vervolgens gingen we na het en weer rodelend naar beneden, geloof mij: na een paar wijntjes gaat het opeens een stuk soepeler ;).

Apres-Ski hoort er ook bij!

Wil je wintersporten? Wil je naar een mooi gebied met goede sneeuw wat makkelijk bereikbaar is? Check Kirchberg, ik kan het je echt aanraden! Kirchberg heeft in 2016 niet voor niets een award van Zoover ontvangen voor de beste skibestemming. En er wordt de komende dagen een meter sneeuw verwacht, dus waar wacht je nog op?!

Lijkt het jou ook te gek om op wintersportvakantie te gaan naar Kirchberg? Bekijk dan nu het zeer scherp geprijsde last-minute aanbod op Zoover.nl  Weet je nog niet precies waar de volgende reis naar toe gaat? Laat je dan inspireren op het weblog van Zoover. Hier vind je de mooiste verhalen, tips én praktische informatie die ervoor zorgen dat je niet kunt wachten tot je weer op vakantie kunt.

Ik heb deze reis samen gemaakt met Chris van We are travellers, Sanny en Jorg van Sanny zoekt geluk, Mandy van Foodness, Robin van Enfait, Vivien van OhMyFoodness en Sophie van Mama Glossy

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie