Introvert

12 signalen dat je geen introvert, maar juist een hooggevoelige extravert bent

12 signalen dat je geen introvert, maar een hooggevoelige extravert bent

1 Het is niet zo dat je het vervelend vindt om samen met andere mensen te zijn, je bent gewoon bij sommige mensen liever in de buurt dan bij anderen. Als jij je omgeeft met de verkeerde mensen dan put dit je volledig uit, ben je in de buurt van je juiste personen dan lach je juist veel en voel jij je energiek en begrepen.

2 Je hebt één of twee vrienden die dicht bij je staan en die je regelmatig ziet of spreekt. Als je een beste vriend(in) hebt die je bijna dagelijks ziet of je partner waar je graag bij in de buurt bent, dan spendeer je dus eigenlijk best veel tijd met anderen en ben je meer extravert dan je denkt.

3 Je vindt het heerlijk om verliefd te zijn. Hooggevoelige mensen (HSP’ers) zijn enorm romantisch (en vaak seksueel ingesteld). Dit komt omdat ze zo in contact staan met hun emoties en verliefd zijn is een enorm sterke emotie. Natuurlijk kunnen introverte mensen ook verliefd zijn, maar extraverte mensen uiten hun verliefdheid vaak meer.

-> 7 redenen waarom hooggevoelig zijn wel fantastisch is!

4 Als je eerlijk naar je emotionele patroon kijkt als je alleen bent versus als je omgeven bent door je vrienden of familie dan zie je dat je meer plezier hebt als je omgeven bent door je geliefden. Je denkt misschien dat je gelukkiger alleen bent, maar dit is niet het geval.

5 Je vindt het leuk om met andere mensen samen te zijn. Om samen dingen te ontdekken, om je geliefd te voelen. Dat vind je veel fijner dan dat je er alleen op uitgaat om de wereld in je eentje te ontdekken en te ervaren.

6 Je was als kind extravert. Als je terugdenkt aan een gemiddelde dag uit je jeugd dan was je altijd aan het spelen met vriendjes of vriendinnetjes of met buurtkinderen op straat. Tegelijkertijd heb je ook wat ‘traumatische’ dingen meegemaakt als kind die ervoor hebben gezorgd dat je soms liever alleen bent. Maar dat je liever alleen bent komt eerder door die ervaringen dan dat het je natuur is.

7 Je hebt heel goed door wat andere mensen voelen en denken en soms is dit zelfs een beetje ongemakkelijk, want het kan lastig zijn om dingen los te laten. Aan de andere kant maakt deze kwaliteit je ook een echt mensen mens.

-> 9 waardevolle tips voor hooggevoelige mensen

8 Je voelt je gestrest als je het gevoel krijgt dat iemand het zichzelf erg moeilijk maakt en jij die persoon niet kunt helpen. Daarom heb je soms tijd voor jezelf nodig. Je bent zo enorm sensitief en empathisch voor de problemen van anderen dat het vaak voelt alsof je een enorme last op je schouders draagt.

9 Je maakt eigenlijk best makkelijk contract met mensen. Als je uitgaat sprankel je en je kletst veel met mensen die je niet kent. Het vermogen om met de meeste mensen goed op te kunnen schieten is toch echt een kenmerk van een extravert persoon.

10 Je vindt het leuk om erop uit te gaan en om plezier te hebben, maar wel gelimiteerd. Als je uit bent vind je het geweldig en super gezellig, maar als je omgeven wordt door zoveel energie dan put dit je uit. Daarom heb je tijd nodig om op te laden nadat je uit bent geweest.

11 Soms ‘verdwijn’ je even van de radar. Zelfs voor je vrienden en familie. Het is soms lastig om uit te leggen dat je meer tijd voor jezelf nodig hebt dan andere mensen. Zelfs als die mensen hartstikke lief zijn en hun bedoelingen goed zijn, dan nog heb jij het nodig om soms even niet bereikbaar te zijn.

12 Als jij je ideale leven zou kunnen schetsen dan zou je idealiter een liefdevolle relatie hebben, een paar goede vrienden en een hechte familie. Het doel in je leven is niet om weg te blijven van mensen, maar om de juiste mensen te kiezen die je dicht bij je kunt houden.

ps Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @Herhealth.nl