Gezondheid

Hoe je weer soepel kunt bewegen met groenlipmossel met boswellia en duivelsklauw

5 eenvoudige, maar effectieve basisregels voor een gezonde levensstijl

We weten allemaal hoe belangrijk het is om veel te bewegen, maar op sommige dagen valt dit niet mee.  Beweeg jij de laatste tijd wat minder soepel? Voel je je stram en stijf? Het belangrijkste devies is, hoe gek het misschien ook klinkt, blijven bewegen! Je zou daarnaast een voedingssupplement met groenlipmossel kunnen proberen. In combinatie met Boswellia serrata en duivelsklauw vormt groenlipmossel namelijk een fijn huwelijk voor de gewrichten. Zodat jij weer moeiteloos je dagelijkse hardlooprondje kunt maken.

 Wat is groenlipmossel?
Als je nog nooit van groenlipmossel hebt gehoord, is dat niet zo vreemd. De belangstelling voor dit schaaldier neemt pas de laatste jaren toe. Groenlipmossel oftewel Perna canaliculus is een bijzondere mosselsoort die in het schone water van Marlborough sounds in Nieuw-Zeeland kan overleven. De soort behoort tot de familie van de Mytilidae, de tweekleppige weekdieren. Ze groeien op de bodem van de oceaan. 

Groenlipmosselen zijn pretty special
De groenlipmossel wordt steeds populairder omdat de mossel unieke eigenschappen bezit. Want, zoals de Maori’s al eeuwen weten, groenlipmosselen zijn pretty special. De Maori’s aan de kust eten geregeld groenlipmosselen. Groenlipmossel is in de vorm van voedingssupplementen in Nederland verkrijgbaar. Deze supplementen kunnen we in twee groepen verdelen: ze worden gemaakt met gevriesdroogd poeder of met vloeibare groenlipmosselolie. De gevriesdroogde groenlipmosselpoeders bevatten alle nutriënten die dit schaaldier rijk is, zoals eiwitten, lipiden, omega 3-vetzuren en glycosaminoglycanen.

Groenlipmosselen met Boswellia extract
In sommige preparaten wordt groenlipmossel extract aangevuld met Boswellia. Boswellia serrata staat ook wel bekend als Indiase wierook. Het wordt al duizenden jaren in de Ayurveda gebruikt. De Ayurveda wordt beschouwd als moeder van alle geneeswijzen. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft de Ayurveda dan ook officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde. Het sap van de Boswellia zet zich om in korrels met de actieve stof Boswellia zuur. Dit zuur wordt in Ayurvedische preparaten gebruikt voor soepele gewrichten. Boswellia werkt heel goed samen met curcumine en glucosamine.

Duivelsklauw extract voor soepele gewrichten
Ook de inheemse bevolking van de Kalahari-woestijn, die zich uitstrekt over Namibië, Zuid-Afrika, Angola, Zambia en Botswana, kent een natuurlijke ondersteuning voor soepele gewrichten en spieren. De naam? Duivelsklauw. Dit is een wortel met een bittere smaak. Duivelsklauw is een echte uitkomst voor nomaden die na een dag reizen hun spieren en gewrichten willen verwennen. Ook ideaal dus voor fanatieke sporters.

 7 redenen om groenlipmossel met Boswellia serrata en duivelsklauw te gebruiken:

  1. Premium kwaliteit door uniek verwerkingsproces van het poeder (op lage temperatuur)
  2. Alle goede bestanddelen van de mossel zijn bewaard gebleven
  3. Groenlipmosselen maken deel uit van de beste natuurlijke bronnen ter wereld van omega 3-vetzuren, glycosaminoglycanen, glucosamine, chondroïtine en aminozuren.
  4. Groenlipmosselen barsten van de mineralen en vitamines.
  5. De toevoeging van duivelsklauw en Boswellia serrata maakt groenlipmossel extract een bewezen kanjer op het gebied van soepel kunnen bewegen.
  6. Een verbeterde opname met BioPerine®
  7. Gecapsuleerd volgens IFS-kwaliteitsnormen

Actieve mensen voelen zich vaak gelukkiger
Actieve mensen voelen zich vaak beter en gelukkiger dan mensen die weinig bewegen. Om dit doel te behalen, grijpen velen naar de glucosamine als supplement. De capsules met groenlipmossel extract, Boswellia serrata en duivelsklauw van vitaminesperpost.nl zijn een prima alternatief. Aan de capsules met premium Nieuw-Zeelands groenlipmosselpoeder is BioPerine® toegevoegd voor een betere opname. Een verpakking met 60 capsules kost € 19,95. Daarnaast is er het alternatief Groenlipmossel met curcumine en zwarte bes. Het extract van het zwarte besblad staat ook bekend om de goede invloed op de gewrichten.

 Bekijk ook eens de andere supplementen van Vitaminesperpost.nl