Gezondheid

Meer bewegen? Ga squashen!

Wist jij dat je tijdens een potje squashen gemiddeld 10% meer calorieën verbrandt dan tijdens de meeste andere sporten? Wist je dat een goede squasher wel 1000 calorieën per uur verbrandt en een gemiddelde squasher wel 600? 

Squash is een super leuke sport en de drempel om te beginnen met squash is erg laag: je leeftijd, geslacht of vaardigheden doen er niet toe. Je hebt een racket en een bal nodig, maar deze kun je meestal lenen bij de squashbaan. Ook is het aan te bevelen om goede schoenen te dragen en je bent klaar om te knallen.

Squash is volgens Forbes magazine één van de gezondste sporten ter wereld en volgens een onderzoek van de universiteit van Sydney maakt het, als het gaat om je levensverwachting, niet alleen uit hoe vaak je sport, maar zeker ook welke sport je doet. Het overlijdensrisico is bijna 50 procent lager wanneer je regelmatig op een tennis-, squash- of badmintonbaan te vinden bent. Naast ‘racketsporters’ doen ook zwemmers, fietsers en aerobics-fanatiekelingen het prima. Zij hebben 15 tot 28 procent minder kans om te overlijden. Volgens dit onderzoek is het risico op overlijden (in een bepaald jaar) 47 procent lager  onder tennissers, squashers en badmintonners en het risico op overlijden aan hart- en vaatziekte (in een bepaald jaar) is 56 procent lager bij tennissers, squashers en badmintonners. De hartslag stijgt snel gedurende de eerste minuten en blijft dan stabiel gedurende de rest van de wedstrijd op 150 tot 170 slagen per minuut. Wat betreft temperatuur en metabolisme is squash te vergelijken met een intensieve duur- en looptraining.

Je verbrandt met een potje squash, omdat je constant in beweging bent, flink wat calorieën, maar het vele draaien en lopen heeft ook een positief effect op de flexibiliteit van je spieren. Ook verbetert regelmatig squashen je reactievermogen en verlaagt het je stressniveau. Het is heerlijk om na een drukke werkdag samen met je squash maatje alle zorgen en stress van de dag van je af te slaan.

Dus ga opzoek naar een squash maatje en ondervind zelf waarom squash zo leuk is!