Bewegen

Fit worden met wandelingen en fietstochten

Fit worden met lange wandelingen en fietstochten

Je eigen fitheid is bij steeds meer mensen een puntje van aandacht. We willen graag allemaal fit worden, maar de hele week in de sportschool staan staat niet bovenaan het wensenlijstje bij veel mensen. Toch zijn er vele andere manieren om fit te worden en te werken aan je conditie. Wandelen en fietsen bijvoorbeeld. Als jij een liefhebber bent van één van deze activiteit, of zelfs beide, dan kun je daarmee flink aan je conditie werken. Het maken van lange afstanden op de fiets of wandelend is niet alleen leuk en ontspannend, je wordt er ook fit van. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij om hier het maximale uit te halen. 

Activiteit in groepsverband
Wandelen en fietsen is leuk, maar wandelen en fietsen in groepsverband is vaak nog veel leuker. Je hebt onderweg iemand om mee te kletsen, om samen dit avontuur aan te gaan, en je helpt elkaar ook om gemotiveerd te blijven. Het is een soort stok achter de deur om de ander niet in de steek te laten, maar om juist met de ander weer een leuke tocht te maken. Zo werk je niet alleen aan je fitheid en aan je conditie, ook het sociale aspect speelt hier mee, omdat je extra tijd kunt doorbrengen met familie of vrienden. 

Kies uitdagende routes
Of je nu lange wandelingen gaat maken of met de fiets een lange rit, het is aan te raden om vooraf op zoek te gaan naar leuke, uitdagende routes. Op internet zijn veel leuke routes te vinden die je langs de leukste plekjes brengt. Hou je meer van wandelen door de stad of tussen de akkers, voor ieder is er wel wat wils. Zijn er buiten jouw regio leukere routes te vinden? Geen probleem, pak de auto naar een leuke bestemming en start daar je wandelroute. Voor fietsen geldt dit ook. Door iedere keer hetzelfde rondje te maken, kun je je motivatie verliezen. Veel andere liefhebbers hebben hun routes gedeeld op het internet, waar jij je inspiratie uit kunt halen. Denk aan mooie routes van stad naar stad, een pittig parcours over de Utrechtse heuvelrug of een rustige maar intensieve fietstocht langs de kust. Wat je ook wil, blijf jezelf prikkelen en uitdagen met nieuwe routes. 

Goede uitrusting
Om het maximale uit jezelf te halen is het belangrijk om goed materiaal te hebben. Dit geldt zowel voor liefhebbers van lange wandelingen als wielrenners die op de fiets veel kilometers willen maken. Of het nu goede wandelschoenen of een hoogwaardige fiets is, goed materiaal zorgt voor extra comfort en plezier tijdens je activiteit. In vrijwel elke prijsklasse kun je materiaal aanschaffen. Het is niet altijd zo dat de duurste spullen de beste zijn, maar het is vooral belangrijk om te zoeken naar de spullen die goed bij je passen. Denk aan goede wandelkleding, of bijvoorbeeld een rugzak om spullen mee te nemen of een bidon voor tijdens het fietsen. De CamelBak rugzakken bij Bikester.nl zijn hier een goed voorbeeld van, ideaal voor langeafstandsfietsers die graag wel voldoende eten en drinken meenemen onderweg.