Bewegen Gezond gewicht

Thuisgym inrichten? Haal deze sportbenodigdheden in huis

Thuisgym inrichten? Haal deze sportbenodigdheden in huis

Sta jij op het punt om een van de kamers in je huis in te richten als gym? Dan ben je vast op zoek naar sportbenodigdheden om de ruimte mee op te vullen. Wat kun je dan het beste in huis halen? Waarschijnlijk ben je er al wel achter gekomen dat er erg veel sportproducten zijn die je kunt aanschaffen, dus waar kun je dan het beste mee beginnen? In deze blog geven we je een aantal voorbeelden zodat jij alvast wat inspiratie kunt opdoen!

Sportmatjes
Om te beginnen is het handig om een goede sportmat te kopen zodat je comfortabel je oefeningen kunt doen. Als meerdere mensen gebruik gaan maken van je privé-gym is het natuurlijk handig om meerdere sportmatjes in huis te halen. Je kunt een sportmat goed gebruiken om buikspieroefeningen te doen, maar ook als je je af en toe aan yoga waagt zijn deze matjes een echte uitkomst! Let dan goed op de lengte van de mat, zodat deze groot genoeg is voor jou.

Dumbbells 
Ben je van plan om je armen flink te trainen? Dan kan een goede set dumbbells niet ontbreken. Dumbbells bestaan vaak uit een halter en losse gewichtsschijven, zodat je ze zo zwaar kunt maken als je zelf wil. Daarnaast heb je ook kant-en-klare dumbbells met een vast gewicht. Zo kun je ze kopen in bijvoorbeeld 2,5 of 5 kilogram. Je kunt deze gewichten ook goed gebruiken voor het uitvoeren van squats of om bepaalde rugoefeningen zwaarder te maken.

Fitnessbankje
Wil jij je privé-gym echt optimaal inrichten? Dan kun je kijken of je een mooi fitnessbankje kunt vinden om die in de ruimte neer te zetten. Een fitnessbankje kun je gebruiken voor oefeningen om verschillende spiergroepen mee te trainen. Zo kun je er buikspieroefeningen op doen, maar ook met gewichten aan de slag gaan op het fitnessbankje. En wat dacht je van bankdrukken? Daar staat de fitnessbank natuurlijk het allerbeste om bekend!

Barbell 
Ga jij je wagen aan bankdrukken? Dan mag een barbell niet ontbreken in jouw sportruimte. Een barbell is eigenlijk een grote versie van de dumbbell. Het is een lange, metalen stang waar je gewichten aan kunt bevestigen. Het verschil met de dumbbell is dat je de barbell met 2 handen vasthoudt tijdens het trainen. Ben je nog niet zo ervaren in het bankdrukken? Doe dit dan het liefst met iemand samen, zodat er geen ongelukken gebeuren met de zware stang en de gewichten.

Kettlebell
Ook deze gewichten zie je vaak voorbij komen in de sportschool of tijdens bootcamplessen. Een kettlebell is een gewicht met daaraan een soort handvat, dat je weer op andere manieren kunt gebruiken dan een dumbbell. Zo worden ze vaak gebruikt voor een squat-, swing– of pulloefening. Ook kun je ze inzetten om het planken wat intensiever te maken door ze van je ene naar je andere hand te verplaatsen tijdens de oefening.