Ontspanning

Op merkartikelen valt het meest te besparen, ook in de drogisterij

Op merkartikelen valt het meest te besparen, ook in de drogisterij

Over het algemeen, dus ook in de drogisterij geldt, dat op de aanbiedingen letten loont. Slim inkopen, op de momenten dat de prijzen op zijn laagst zijn, loont. Dat doet het bij goedkope producten, maar nog veel meer bij de duurdere.

Iedere cent is er eentje

Wil je geld besparen, dan is het altijd aan te raden om goed op de aanbiedingen te letten. Ook al bespaar je er maar een paar cent mee, loont het toch de moeite om een product alleen te kopen als het in de aanbieding is. Een paar cent lijkt niet veel, maar weet je op deze manier iedere week 2 euro te besparen, houd je aan het eind van het jaar toch mooi meer dan 100 euro over. Lekker meegenomen, toch?

De grootste besparingen vallen echter te halen op de wat duurdere producten. Iets dat 10 euro kost, zal niet snel in de aanbieding zijn voor 9,95. Nee, met een beetje geluk gaat er minimaal een euro, maar vaak nog wel meer vanaf. Dan hebben we het over serieus besparen!

Het kan op verschillende manieren

Besparen op prijzige artikelen, kan op verschillende manieren. Allereerst zou je ervoor kunnen kiezen om niet te gaan voor een A-merk, maar een alternatief van een goedkoper merk of huismerk te gebruiken. In veel gevallen is er weinig verschil in kwaliteit, al kan het natuurlijk altijd een keertje tegenvallen. Probeer voor je een voor jou onbekend merk koopt, altijd wat research te doen. Vraag eens aan vrienden of familie of zij ervaring hebben met het betreffende product, of zoek op internet naar reviews. Zo voorkom je dat goedkoop alsnog duurkoop wordt.

Ben je gehecht aan je vaste product, en wil je hier niet van afwijken, dan is het zaak om goed de aanbiedingen in de gaten te houden. Bij dure producten geldt vaak dat je vooral korting krijgt als je meerdere verpakkingen koopt. Zo is er regelmatig een Pampers aanbieding te vinden waarbij het tweede pak voor de halve prijs is. Sla op dat soort momenten goed in, en koop gerust een pak of 6: dan heb je weer even genoeg tot de volgende aanbieding zich aandient.

Ook een Oral B aanbieding werkt vaak op deze manier. We weten allemaal dat opzetborsteltjes duur kunnen zijn. Door ze te kopen op het moment dat de tweede verpakking slechts de helft kost of, als je echt geluk hebt, zelfs gratis is, kun je behoorlijke bedragen besparen. Zo wordt boodschappen doen, ook bij de drogist, een spel van goed opletten en toeslaan op de momenten dat het je het meest oplevert!