Gezondheid

Heb jij alles in huis voor het griepseizoen?

Heb jij alles in huis voor het griepseizoen?

Hij kan zomaar ineens toeslaan: de griep. En alhoewel er geen geneesmiddelen te koop zijn die de duur van de griep verkorten, zijn er wel genoeg middeltjes te vinden die in ieder geval de symptomen iets verminderen. Het is aan te raden deze altijd in huis te hebben: je weet tenslotte maar nooit wanneer dat vervelende virus toeslaat.

Is het griep of niet?
We hebben de neiging om veel virusjes die we in ons leven krijgen een ‘griepje’ te noemen. Dit is niet terecht. Een echte griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus, terwijl dat wat veel mensen ‘griepjes’ noemen door heel andere virussen wordt veroorzaakt.

De echte griep zal je ook niet snel een ‘griepje’ noemen als je er last van hebt. De griep is namelijk een behoorlijk serieus virus, dat als je al een zwakke gezondheid hebt zelfs dodelijk kan zijn. Het is niet voor niets dat risicogroepen jaarlijks een inenting tegen dit vervelende virus kunnen krijgen. Voel je je niet zo fit, snotter je wat af, maar ben je nog wel redelijk normaal op de been? Dan heb je waarschijnlijk niet de griep te pakken. De griep wordt namelijk vrijwel altijd vergezeld door plotselinge hoge koorts, overal pijn en een algeheel gevoel van zwakte. De kans is groot dat je er zo maar een dag of wat van in bed blijft liggen, en tot wel een paar weken nodig hebt om weer helemaal aan te sterken.

Gelukkig krijgen de meeste mensen niet ieder jaar de griep, vaak zit er een aantal jaren tussen voor hij weer toeslaat. Ben je de pineut, dan zit er niets anders op dan rust te houden en te wachten tot het weer over gaat.Kun je de symptomen verminderen?
Griep genezen is lastig, het virus blijft nu eenmaal een tijdje actief in je lijf. Je kunt echter wel de symptomen verlichten met wat vrij verkrijgbare middelen. Het belangrijkst om in huis te hebben is paracetamol; deze kan de koorts verlagen en de pijn die je overal voelt verlichten. Dan voel je je in ieder geval wat minder ziek. Ook middeltjes voor je neus en keel zijn altijd prettig om bij de hand te hebben, aangezien de griep vaak ook verkoudheidachtige klachten geeft.Slaat de griep toe, en heb je dit allemaal niet in huis? Dan kun je iemand anders vragen ze te halen. Lukt dat ook niet, dan kun je ook via een online drogist bestellen wat je nodig hebt en dit thuis laten bezorgen. Een drogist online is vergelijkbaar met een drogist of apotheek zoals je deze gewend bent, maar dan met standaard thuisbezorging. Je hoeft dan slechts heel even je bed uit te komen om de deur open te doen voor de bezorger, dat is toch prettiger dan de straat op moeten.