Gezondheid

Een mooie huid van binnenuit? Ik testte collageen poeder

Collageen poeder

Echte schoonheid komt van binnenuit, ik vind een vrouw op haar mooist als zij straalt. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat mijn huid, als moeder van een eenjarige, vooral dof was door de vermoeidheid :). Mijn huid was vermoeid, grauw en ik begon een beetje te tekenen. Op zich niets mis mee, maar ik vind een stralende huid bij mezelf toch wat mooier en vitaler staan. 

Nu heb ik dankzij Herhealth.nl soms wel eens de mazzel dat ik producten mag proberen waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. En één van die producten is RevitalTrax Anti-Aging Collagen Complex: dit is collageen in poedervorm wat je inneemt door het te mengen met thee, vruchtensap of water. 

Collageen helpt ons om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Voor je 30ste neemt het collageengehalte in onze huid af, hierdoor wordt de huid minder elastisch en beginnen de eerste lijntjes en rimpels. Dit verlies van collageen kun je nu dus van binnenuit aanvullen door collageen te slikken. Maar collageen helpt niet alleen tegen rimpels, het versterkt ook de nagels, het haar, het minimaliseert littekens, het versterkt botten, gewrichten en kraakbeen. Daarnaast helpt collageen bij het herstellen van een beschadigde darmwand. 

Dit klinkt natuurlijk super, maar het is wel belangrijk om te weten dat niet alle producenten van collageen doen wat ze beloven. Want als je onbewerkte collageen zou slikken dan dan wordt het onmiddellijk afgebroken in je maag- darmstelsel. RevitalTrax bevat een gepatenteerde technologie van Versiol die collageen afbreekt in Bioactieve Collageen Petiden bouwsteden. Dit zijn hele kleine deeltjes die wel goed kunnen worden opgenomen door ons lichaam. Daarnaast bevat het vitamine C, organisch gebonden Zink en is het verrijkt met zuivere Biotine wat goed is voor de haargroei en wat een positief effect heeft op huid en nagels. 

Om de dag neem ik ’s ochtends een glas water met RevitalTrax

Volgens de verpakking zou je al na ongeveer 4 tot 6 weken resultaat moeten zien, ik was heel benieuwd! Om de dag gooide ik ’s ochtends de poeder door mijn havermout (dat mag ook) of door een glas warm water en eigenlijk had ik al na 2 weken het idee dat mijn huid er gezonder uitzag. Mijn huid kreeg meer glans en na 3 weken zag ik vooral verschil bij de huid rond mijn mond, die leek echt al steviger! Ik ben nu 4 weken bezig en ik kan je zeggen, ik zie gewoon verschil! Ik heb nu nog voor 4 weken sticks (de poeder is per stuk verpakt, zo weet je precies hoeveel je nodig hebt en kun je het makkelijk meenemen) en ik kan je nu al zeggen dat ik als deze op zijn een nieuwe bestelling ga doen. 

Dus zou ik RevitalTrax Anti-Aging Collagen Complex aan mijn moeder of vriendinnen (en dus jullie) aanraden? Jazeker, maar wel met een kleine kanttekening want niet iedereen lichaam reageert natuurlijk hetzelfde. Elke huid is natuurlijk anders en de één heeft meer behoefte aan collageen dan de ander. Het is wel zo dat uiteindelijk iedereen verschil gaat merken, het enige is dat het bij de een net wat langer kan duren dan bij een ander. Dat is persoonlijk en kun je alleen ondervinden door het product te gebruiken. Nou moet ik zeggen dat ik de prijs mee vond vallen (39 euro voor  een kuur van 2 maanden), dus dat is een kwestie van proberen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RevitalTrax, dit beïnvloedt de review niet en ik heb mijn eerlijke mening gegeven.