Geluk

Ook jij gaat je weer echt goed voelen

Ook jij gaat je weer echt goed voelen

Binnenkort word je wakker met dat warme, veilige gevoel in je buik, dat gelukzalige en kalmerende gevoel dat alles goed is. Dat het goed met je gaat. Je voelt je veilig en weet dat je het goed doet. De wereld is toch niet zo eng als je dacht en het leven is niet altijd zwaar. De zware last is van je schouders en je voelt dat je eindelijk echt kunt ademen. Na alle worstelingen en pijn van de laatste maanden of zelfs jaren voel je je eindelijk goed. Gewoon echt goed. 

Je vraagt je af of dit echt is, of misschien tijdelijk; het voelt te mooi om waar te zijn. Maar dit gevoel blijft, je hebt het gered: je hebt de berg beklommen en de obstakels overwonnen. Je bent gekneusd en hebt hier en daar wat littekens, maar de wereld voelt weer licht. Je hebt het donker achter je gelaten en langzaam dringt het tot je door: zo voelt geluk.

Als je uiteindelijk op deze manier wakker wordt dan is het niet zo erg om wakker te worden. Dan hoef je niet meer bang te zijn, geen masker meer op te zetten. Nee dan ben je waar je hoort te zijn, hoe het leven voor jou is bedoeld. Iemand die gelukkig, blij en vrij is. 

Je maakt je geen zorgen meer dat je best niet goed genoeg is of dat jij niet goed genoeg bent. Je maakt je niet meer zo druk over wat anderen van je vinden. Je hebt geleerd dat je angsten niet altijd gegrond waren en dat het geluk altijd al op je lag te wachten. Je hebt geleerd hoe belangrijk het is om voor jezelf te kiezen. Je hebt geleerd om jezelf te accepteren, je bent trots op je unieke karaktertrekken en ziet ze niet langer meer als minpunten. Je kijkt terug en ziet hoe hoog de bergen waren die je moest beklimmen om hier te komen en voelt je trots, trots op hoe ver je bent gekomen. Trots op alle worstelingen die je hebt overwonnen. 

Nu denk je misschien dat jij je nooit zo gaat voelen, dat jij nooit die rust en dat geluk gaat vinden, dat jij de uitzondering bent. Je denkt dat dat jouw leven altijd turbulent zal zijn en dat het voor jou niet is weggelegd om een soepel leven te leiden. Maar je zit er naast, je zit er hartstikke naast.

Jij gaat ook zo wakker worden. Jij gaat ook dit geluk voelen. Jij gaat je goed voelen. Alles is altijd in beweging en alles verandert altijd, dus ook jij. Jij komt op een plek terecht wat voelt alsof je precies bent waar je moet zijn. Jouw verleden zegt niets over je toekomst! Dat je verleden zwaar was, betekent niet dat je toekomst ook zwaar wordt.

De wereld voelt soms zwaar, soms ga je zelfs bijna ten onder aan haar gewicht. Maar weet dat alles verandert en dat ook zware tijden niet altijd blijven. Ze komen, ze gooien tegen de vloer, maar ze blijven niet. Ze gaan ook weer. Jouw verhaal is nog niet ten einde, dus blijf doorgaan. Blijf doorgaan en geef niet op tot jouw mooie tijden zijn begonnen. Want geloof het of niet, ook jij gaat wakker worden met een glimlach. Dus houd vol, blijf doorgaan en je zult zien dat dingen veranderen. Dat gebeurt namelijk altijd. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Thoughtcatalog.com