Geluk

Je bent sterk, maar je ziel is zo moe

Je bent sterk, maar je ziel is zo moe

Moe is misschien niet het juiste woord om te omschrijven hoe jij je nu voelt. Je bent moe, maar deze vermoeidheid gaat verder dan alleen fysieke vermoeidheid. Het is fysieke, het is psychische en het emotionele vermoeidheid. Je kunt niet meer elke dag je dappere glimlach opzetten en doen alsof jij super woman bent. 

Opeens zit je hier, onzeker en verloren. Je hebt te lang je eigen gevoelens genegeerd en het het gevoel dat je langzaam instort.

Je hebt geleerd om sterk te zijn. Je hebt geleerd om door te gaan en je problemen op te lossen. Jij bent de sterke vrouw en toch is het nu op. Anderen kijken naar je en zien een vrouw die alles kan – maar je ziel is moe – anderen zien je als sterk – maar van binnen breek je. 

Soms voelt het alsof jij je hele leven hebt geprobeerd om aan jezelf te laten zien hoe sterk je wel niet bent. Je hebt zo veel energie gegeven aan je torenhoge verwachtingen van jezelf dat het nu op is. 

Als jij altijd de gene bent die sterk is dan onderdrukte je vaak je eigen gevoelens, gedachtes en verlangens. Anderen wil je niet lastig vallen met jouw problemen, nee jij helpt anderen juist. Maar je vergeet dat ook sterke vrouwen onderweg hun eigen obstakels tegenkomen, dat sterke vrouwen ook kwetsbaar mogen zijn.

-> Wat als niet je lichaam, maar je ziel moe is?

We hoeven namelijk niet altijd sterk te zijn, we mogen ons kwetsbaar opstellen en we mogen om hulp vragen. Ook sterke vrouwen kennen moment van zwakte, want ook sterke vrouwen zijn gewoon maar mens. Als je altijd je tranen maar inslikt, een glimlach opzet en maar doorgaat dan ben je uiteindelijk zo ontzettend moe. 

Maar jij bent sterk en je ziel is sterk, en je zal sterker dan ooit terugkomen als je inziet dat ook jij je kwetsbaarheid mag tonen, dat ook jij je grenzen mag aangeven en dat ook jij tijd voor jezelf mag nemen om op te laden. Vervang je stoere kant door zachtheid, positiviteit en zelfliefde en voel langzaam de energie weer door je lichaam stromen. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

thoughtcatalog.com