Relaties Single

Single? Waarom vertrouwen in de liefde belangrijk is

Hoe kun je nou het beste met je hooggevoeligheid omgaan?

Relaties, gaat het bij jou ook nooit van een leien dakje? Kom je een leuke man tegen is hij weer niet geïnteresseerd, denk je dat alles eindelijk wel goed gaat wordt je hart weer gebroken of je wilt nu eindelijk wel eens verder komen dan dat eeuwige gedatet. Waarom gebeurt dit jou nou toch? Je bent een leuke vrouw en de vrouwen om je heen kunnen het toch ook?

Ga niet aan jezelf twijfelen, misschien heb je gewoon pech gehad en komt de liefde voor jou uiteindelijk ook. Geef de hoop in ieder geval niet op en heb vertrouwen! Onderstaand vind je 3 tips die de moeite van het proberen waard zijn.

1 Heb vertrouwen in jezelf
Mensen behandelen je zoals jij jezelf behandelt en zoals je verwacht te worden behandeld. Daarom herhalen bepaalde patronen zich ook, je verwacht dat het gebeurt en het gebeurt ook. Maar als jij vertrouwen hebt in jezelf en voor jezelf opkomt dan zal jij het niet toestaan dat iemand jou slecht behandelt. Het gebeurt gewoon niet, je komt voor jezelf op en gaat weer verder. Maar als je zelfvertrouwen laag is kan het zijn dat jij dingen accepteert die je helemaal niet hoeft te accepteren.

Dus behandel jezelf zoals je behandelt wilt worden, leer jezelf kennen en weet waar je grenzen liggen. Weet dat jij het waard bent om goed behandelt te worden en als je dit weet, dan straal je dit uit. Blijf niet meer hangen in relaties of bij mannen die je niet goed genoeg behandelen!

2 Heb vertrouwen in potentiële partners
Wanneer je relaties in het verleden op niets uitliepen en wanneer je bent gekwetst door mannen dan is het moeilijk om je vertrouwen in potentiële partners terug te krijgen. Maar het is zo belangrijk om je vertrouwen niet te verliezen! Wanneer jij er van te voren al geen vertrouwen in hebt dan zul je dit uitstralen en je zult je hiernaar gaan gedragen. Want als je toch al zeker denkt te weten dat je hart wordt gebroken dan zul jij jezelf gaan beschermen.

Je bouwt een muurtje om je heen en je vindt het eng om je kwetsbaar op te stellen. Maar je hoeft je niet te schamen voor je angst of je kwetsbaarheid. Er is lef voor nodig om jezelf te zijn en om iemand te vertrouwen die je nog niet goed kent, maar het kan het wel waard zijn. En natuurlijk betekent dit niet dat je naïef moet zijn, blijf luisteren naar je gevoel maar geef iemand wel een kans en scherm je niet van te voren al voor iemand af.

3 Heb vertrouwen in relaties
Het is makkelijk om sceptisch tegenover relaties te staan; je hebt je eigen ervaringen, mensen om je heen gaan uit elkaar of je weet dat mensen niet trouw zijn. Maar wanneer je hierop focust wordt het moeilijk om gelukkig te worden in de liefde.

Want wanneer je wel vertrouwen hebt in een liefdevolle, eerlijke, respectvolle en volwassen relatie dan kun je hiernaar streven. Want hoewel elke relatie soms moeilijk is, geeft het ons wel de kans om ons geliefd, beschermd en verbonden te voelen.

Dus heb vertrouwen in een prachtige relatie, heb vertrouwen in je toekomstige partner en heb vooral vertrouwen in jezelf!! Want jij bent echt niets minder dan al die andere mensen op deze planeet!

Laat een reactie achter