Geluk

Dit is waarom jij hartstikke trots op jezelf mag zijn!

Dit is waarom jij hartstikke trots op jezelf mag zijn!

Natuurlijk is het leven een leerproces, maar soms moeten we ook stilstaan bij het feit dat we al hartstikke goed bezig zijn! Als jij jezelf in één of meerdere punten herkent dan mag je heel trots op jezelf zijn.

1 Je bent nieuwsgierig naar andere mensen
Het maakt niet of je introvert of extravert bent, als je goed in je vel zit dan ben je nieuwsgierig naar andere mensen. Ook als je empathisch bent ben je vaak nieuwsgierig naar het verhaal van andere mensen. Hoe meer je om anderen geeft en waar ze doorheen gaan, hoe nieuwsgieriger jij naar ze bent.

2 Je omarmt verandering
Je bent flexibel en past je makkelijk aan. Je weet dat de angst voor verandering verlammend werkt en hierdoor een bedreiging voor je succes en geluk is.

3 Je kent je sterke en zwakke kanten
Je weet waar je goed in bent en je weet waar je slecht in bent. Ook weet je hoe je jouw sterke kanten het beste kunt gebruiken en probeer je dingen waar je minder goed in bent te vermijden.

4 Jij bent moeilijk te beledigen
Als je zelf heel goed weet wie je bent dan is het voor andere mensen lastig om onder je huid te komen. Zelfverzekerdheid en open geest creëert een behoorlijk dikke huid. Je vind het niet erg om jezelf niet altijd serieus te nemen, maar je kent heel goed het verschil tussen humor en neerbuigendheid.

5 Je bent in staat om nee te zeggen
Je kunt nee zeggen tegen anderen en tegen jezelf. Je hebt jezelf onder controle en durft ook voor jezelf op te komen. Nee is een krachtig woord en je bent niet bang om het te gebruiken.

6 Je leert van je fouten en laat ze vervolgens los
Als je te lang stil blijft staan bij je fouten word je verlegen en nerveus. Je leert van je fouten, maar je blijft niet te lang bij ze stilstaan. Je bent instaat om ze los te laten en rekent het jezelf niet aan als je een fout maakt, want je weet dat niemand perfect is en dat fouten maken nou eenmaal menselijk is.

7 Je streeft niet naar perfectie
Perfectie is niet je doel want je weet dat perfectie niet bestaat. Als je streeft naar perfectie kun je nooit echt tevreden zijn met wat hebt gedaan of bereikt, want dan zul je altijd iets vinden wat nog beter had gekund. Terwijl je nu gewoon blij bent met een goed resultaat en in staat bent om trots op jezelf te zijn.

8 Je waardeert wat je hebt
Mensen die dankbaar zijn voelen zich beter, hebben meer energie en minder stress. Jij weet als geen ander dat je dankbaar moet zijn voor de dingen die je wel hebt.

9 Je geeft jezelf tijd om bij te komen
Als we willen kunnen we 24 uur per dag en 7 dagen in de week doorgaan. Maar jij bent zo slim om dit niet te doen. Je bent niet altijd bereikbaar, neemt regelmatig rust en werkt niet in de weekenden. Je zorgt goed voor jezelf en daar hoort een break van de technologie voor jou bij.

10 Je zorgt voor voldoende slaap
Als je slaapt laadt je brein letterlijk op, zodat je de volgende ochtend alert en fris wakker kunt worden. Jij weet dat jij je beter voelt als je voldoende slaapt dus is voldoende slaap voor jou een prioriteit. Wederom een teken dat je goed voor jezelf zorgt!

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?