Gezondheid

Hoe je bewuster en duurzamer van je yoghurt of melk kunt genieten

Tegenwoordig zien mijn ochtenden er anders uit, ik ontbijt namelijk zelden meer alleen aangezien Noah mij nu gezellig gezelschap houdt. Één ding is niet veranderd; ik ontbijt nog elke ochtend met yoghurt of kwark. Ik ben sowieso gek op zuivelproducten en vind een glas koude melk bij de lunch ook heerlijk. Tijdens mijn zwangerschap was er helemaal geen stoppen meer aan: ik had toen echt een lichte melkverslaving. 

Ik ben trouwens niet de enige die gek is op zuivel, wij Hollanders houden van onze zuivelproducten. Ik ben een samenwerking aangegaan met Jumbo Supermarkten omdat zij als eerste zuivel met het 1 ster Beter Leven keurmerk verkopen en tijdens deze samenwerking leerde ik dat Nederland de grootste melkproductie per hectare van Europa heeft. Grazende koeien in de wei zijn dan ook echt een typisch Hollands plaatje. Als ik door de weilanden fiets word ik hier oprecht bij van. Maar al onze melkproductie kent ook een keerzijde, want het heeft wel degelijk impact op het dierenwelzijn, de natuur en ons milieu. 

Ik ontbijt elke ochtend yoghurt en vers fruit, heerlijk!

Top dus dat Jumbo hier bij stilstaat en daarom verschillende duurzamere zuivelproducten verkoopt, waaronder nu ook zuivel met het 1 ster Beter Leven keurmerk. Het 1 ster Beter Leven keurmerk voor zuivel is ontwikkeld door de Dierenbescherming in samenwerking met Natuur & Milieu en Vogelbescherming Nederland.  

1 ster klinkt misschien als niet veel, maar het maakt wel degelijk verschil voor koe, kalf en natuur. Met het 1 ster Beter Leven keurmerk op onze zuivel helpt Jumbo Supermarkten hun klanten om een diervriendelijke en duurzamere keuze te maken. Vooral omdat niet iedereen heel bewust en biologisch met zijn voeding bezig is en dan is het 1 ster Beter Leven keurmerk en makkelijke en goede eerste stap. Zo krijgt de koe bij het 1 ster Beter Leven keurmerk een diervriendelijkere stal, gaat ze 120 dagen 6 uur per dag de wei in en huppelt ook het jongvee mee. 

De koeien eten daarnaast zoveel mogelijk gras en hooi van de eigen boerderij en de boer koopt het overige voer zo lokaal mogelijk in. Het bedrijf is energiezuinig en maakt gebruik van groene stroom. Ook is er bij zuivel met het 1 ster Beter Leven keurmerk aandacht voor kruidenrijk grasland voor een fijne leefomgeving voor insecten en bijen en meer rust en ruimte op en rondom het boerenerf voor boerenlandvogels.  

Mooi toch dat je kunt genieten van je yoghurt in de ochtend en toch bewuster met de koeien en onze natuur kunt omgaan. Je zet weer een stapje in de goede richting door minimaal zuivel met het 1 ster Beter Leven keurmerk te kopen. 

Ik ben heel benieuwd hoe bewust jij bent; kijk jij als je zuivel koopt naar een keurmerk? Of gooi je eigenlijk gewoon maar wat in je mandje? En ben je door dit artikel ook eerder geneigd om zuivel met een 1 ster Beter Leven keurmerk te kopen dan zuivel zonder keurmerk?

Let me know in de comments hieronder! 

Liefs Josine

De 1 ster Beter Leven zuivelproducten zijn te verkrijgen in de Jumbo volle en halfvolle melk en in volle en magere yoghurt

#spon

1 Reactie

  • Het verhaal bij de 1 beterleven ster is gewoon een verkooppraatje en zijn verkoopstechnieken voor de supermarkten. Minder milieu belastend? Schei uit de landbouw geeft de minste CO2 uitstoot en is het minst milieu belastend van alle industrieën. We werken met een kringloop. Koeien in de wei is een mooi plaatje ben ik met u eens maar er zit zoveel meer achter wat zo mooi is

Laat een reactie achter