Relaties Single

Waarom blijvende liefde een keuze is en niet iets is wat je overkomt

Liefde is een keuze

Verliefd worden, de liefde en voor altijd van elkaar houden – Dit zijn 3 losse onderdelen, maar ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Elke fase is noodzakelijk om echte liefde te ontdekken en voort te laten duren. Als je één van de fases weglaat is wat je overhoudt geen liefde. En daar schuilt vaak het probleem.

Want hoe kan het dat sommige relaties direct al mislopen en anderen na jaren alsnog stranden? Komt dit omdat we niet inzien hoe belangrijk elke fase is? Je moet eerst verliefd worden wil je liefde kennen en je moet je aan elkaar committeren wil je voor altijd van elkaar blijven houden.

De meeste mensen geloven dat liefde gevonden moet worden. Maar moet je het niet anders zeggen? Moet je niet zeggen dat je iemand moet vinden die het waard is om van te houden? Want zelfs wanneer jij de liefde van je leven ontmoet bestaat er nog niet eens liefde. Het komt later. Het heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen, om te koesteren en om te behouden. Liefde komt niet zo makkelijk en het geloof dat het makkelijk zou moeten gaan geeft veel mensen een gebroken hart. Het is vaak de reden dat relaties niet lukken. Het soms zelfs de reden dat sommigen de hoop op echte liefde opgeven.

Uiteindelijk komt liefde uit op een keuze. Je moet bewust kiezen dat je daadwerkelijk van je partner houdt en je moet beslissen of jij je leven met deze persoon wilt delen. Onderstaand vind je waarom liefde een keuze is:

1 Verliefd worden
De juiste persoon ontmoeten is echt fantastisch. Het is niet makkelijk om iemand te vinden bij wie jij je op je gemakt voelt en die je leuk vindt. Maar het is heerlijk om niet meer alleen te hoeven zijn, niet meer alleen door het leven te hoeven gaan. Het is heerlijk om te geloven dat je iemand hebt ontmoet op wie je verliefd kunt worden. Opwinding en mysterie maken het mogelijk dat we verliefd worden. En deze emoties brengen ons bij de eerste fase; verliefd zijn. Maar voordat je verliefd kunt worden moet jijzelf eerst de keuze maken of jij je wilt openstellen voor de liefde.

2 De liefde
De liefde komt naar boven wanneer de eerste opwinding wat minder wordt en de storm wat kalmeert. Je wilt nog steeds de hele tijd bij je partner zijn, maar het is niet meer zo intens als in het begin. Je geeft om je partner en je wilt graag bij hem of haar in de buurt zijn. Deze psychologische en hormonale verandering maakt veel mensen angstig. Op dit punt beginnen mensen zich af te vragen of ze wel bij de juiste persoon zijn, of dit wel echte liefde is en of ze nog steeds van hun partner houden. En hoewel mensen graag comfortabel zijn in het leven kan comfortabel zijn in de liefde beangstigend zijn. Mensen willen dat liefde ze overrompelt en dat het overweldigend is. Maar liefde werkt niet altijd zo, liefde is soms gewoon rustig en stil.

3 Houden van
Alleen de mensen die de onzekerheid en twijfel van de tweede fase doorstaan komen in de laatste fase, de fase van houden van. Dit is het soort liefde wat blijft, de liefde die stormen kan weerstaan. De mensen in deze laatste fase hebben zich gerealiseerd dat liefde een keuze is en ze weten dat liefde alleen afneemt als je het toestaat. Het verdwijnt wanneer we niet meer bewust kiezen voor de liefde.

Het is zonde dat we zijn groot gebracht met het idee dat liefde alles makkelijker maakt en dat wanneer we de juiste persoon ontmoeten dit genoeg is om ons gelukkig te maken. Terwijl als ons geleerd zou zijn dat liefde niet vanzelf gaat, dat je eraan moet blijven werken om het mooi te houden dan zouden onze verwachtingen een stuk realistischer zijn en zouden we misschien minder teleurgesteld zijn en minder snel opgeven. Want om echt gelukkig te zijn in de liefde zou je moeten kiezen voor de liefde..

Elitedaily.com